Și-am mai poposit la o grădi (observați că deja am căpătat limbaj de specialitate în domeniu 😉 ). Situată undeva mai prin centru, prin Cotroceni, pe o stradă liniștită, grădinița “locuiește” într-o vilă cu un etaj, are o curte, cam micuță ce-i drept, cu căsuțe de plastic & co., dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, un foișor unde se pare că puștimea colorează pietre sau o dă pe plastilină.
Sălile de clasă sunt pline de desene pe pereți, de mobilă în miniatură, jucării, mă rog, chestii pe care în principiu le găsești cam la orice grădiniță ce a fost crescută cu mult bun simț :). Să vă zic ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit: locul de întâlnire de dimineață, care este dotat cu canapele pentru mamele obosite, dar și jucării și scaune pentru pitici. Au sală dedicată pentru cursurile de dans (balet din ceea ce am înțeles), iar la piece de resistance e o cameră specială, cu lumini colorate, cu covoare pufoase, cu păpuși și perne, pe care se pare că cei mici o îndrăgesc cel mai mult: studioul unde au loc întâlnirile de dezvoltare personală (ca metodă principală se folosește psihodrama, adaptată la modul de lucru cu pitici).
Mai știu că sunt trei tipuri de grupe: baby – educatie timpurie (2-3 ani); grupa mică-mijlocie (3-5 ani); și grupa mare – pregatitoare(5-7 ani). Există două tipuri de pachete/program: standard de la 8 la 13:30 (900 RON) și standard plus de la 8 la 17:00/18:00 (1000 RON). Masa e în sistem de catering (și se plătește separat – dar spre exemplu la programul lung prețul total nu sare de 1250 RON), dar ceea ce mi s-a părut mie tare fain e faptul că fiecare părinte poate comanda ce dorește de mâncare pentru copilul său (sau mai bine zis, doar pentru copilul său). Adică al meu nu ar trebui să mănânce niciodată brânză, doar pentru că la masă e doar brânză cu mămăliguță (da, da, nu-i place deloc brânza, dar asta e o altă poveste). În schimb în preț sunt incluse opționalele: engleză, programul Mind Lab și orele de dezvoltare personală.
Ca să nu mai stau la povești subiective, cercetați singuri: www.gradinitatinkerbella.ro.
Aaaaaa! Cică e promoție pentru înscrierile până la 1 iulie. 10 % off din taxa pe primele trei luni!
Sursă foto: Flickr/stevendepolo