Dacă aveți copii puțin peste 1 an, ați auzit până acum de sunetul nisipului căzut din teneși, pe parchet, nu-i așa? Ați simțit la tălpile goale senzația aceea de ”ați adus tot nisipul din parc, acasă!”? Ați scuturat buzunarele pantalonilor sau șosetele înainte de a intra în mașina de spălat și ați văzut câte kilograme de nisip s-ar strânge în fiecare sezon, nu?
Ei bine, gata cu nisipul în buzunare, șosete sau pe jos, în papuci sau sub covor. Și hai cu nisipul în casă! Pe parchet, da. Sau pe masă. Șoc și groază…dar nu chiar așa. Pentru că există un anume fel de nisip care e chiar tare fain să-l ai în casă. N-aș fi zis asta dacă nu l-aș fi văzut cu ochii mei și pipăit cu mâna mea: nisipul kinetic.
Se pare că este una dintre cele mai tari și mai faine jucării (este în top 3 din lume!!) Este format din 98% nisip pur, restul fiind un ingredient (creat cu o tehnologie pantentată) care îl face să fie foarte maleabil, fluid și să nu se împrăștie. Este ecologic. Non-toxic. Nu conține gluten (e bine și asta de știut…). Nu se lipește de mâini (se lipește doar de el însuși). Nu se usucă. Nu necesită apă (deși are din textura unui nisip ud, de pe plajă). Este foarte fin, maleabil și este recomandat în încăperi (zone) cu o umiditate până în 60%. Dacă se udă, nu-i bai, se lasă la uscat și apoi se folosește fără probleme. Vine în culoarea naturală sau intens colorat: verde, roșu, albastru… Ni se recomandă să îl păstrăm în recipiente închise (deși el nu se usucă) pentru a se conserva proprietățile nisipului. Este ușor de curățat de pe suprafața de lucru (poate fi o tavă, un birou de sticlă cum avem noi sau chiar de pe parchet). Teoretic este pentru copiii cu vârsta peste 3 ani. Puteți folosi orice formă pentru a-l modela. La noi acasă, după vreo două zile de pipăit și simțit în palme, am început să inventăm tot felul de jocuri, scenete, scenografii, cu formele pe care le aveam la îndemână (de la cele clasice de nisip până la pahare, amulete etc …). Uite ce-a ieșit…

 

E mai amuzant când sunt mai mulți copii prin preajmă…
joaca cu nisip
joaca la masa
E fain să-l și amesteci (pe cel colorat). Uite ce combinație ne-a ieșit nouă:
nisip kinetic amestecat
Ca să vă faceți o idee de cât de mult este într-o cutie, mai jos, nisipul natural pe care îl avem noi are o greutate de 2.5kg.
nisip kinetic
Nisipul colorat a fost o cutie de 3kg (roșu, verde și albastru).
Nisip-kinetic.ro este importatorul oficial WABA FUN. Vedeți că au și reduceri pe site în această perioadă! Și urmăriți-i și pe Facebook!