Dacă îmi zicea cineva acum câțiva ani că voi ajunge să merg în Vama Veche cu un Mercedes-Benz alb, cu tapițerie din piele albă – cu siguranță nu l-aș fi crezut. Dar sunt happy să raportez că am fost cu un Mercedes-Benz alb, cu tapițerie de piele albă în Vama Veche, împreună cu toata familia și ne-am simțit foarte bine – și asta pentru că Clasa B e o mașină foarte fun și family friendly.
Înainte de a intra mai în detaliu, vreau să vă atrag atenția că până marți 2 iunie puteți să vă înscrieți un selfie funny făcut în mașină (orice mașină) pentru a putea câștiga unul din următoarele premii:
accesorii-mercedes-benz

  • 2 X Test-drives de un weekend cu Mercedes-Benz Clasa B.
  • Accesorii Mercedes-Benz: 4 X machete Clasa B 1:43, 2 X termos, 2 X picnic blanket, 2 X picnic hamper

Urcați selfie-urile pentru concurs în aplicația dedicată #ClasaBSelfie de pe Facebook. Nu știu cum sunt celelate premii dar test-drive-ul merită cu vârf și îndesat.
Iată cum arată niște selfie-uri de familie happy și cu chef de roadtrip.

Ioana a împlinit 6 ani duminică și e deja tradiție de familie de 5 ani zile să își serbeze ziua cu toți prietenii ei în Vama Veche – ocazie bună și pentru părinți să înceapă sezonul de mare. Sunt curios cu ce mașină vom merge în Vamă la anul 🙂
A fost pentru prima data când am pornit la drum mai lung cu juniorul (8 luni) și a fost suprinzător de ok. Ambi copii au stat în scaun (iso-fix) respectiv scoică pe toată durata deplasării – cu mici pauze de dezmorțire. Ambii au dormit în scaune/scoică – mai puțin la dus – și mult mai mult (aproape tot drumul) la întors.
Am dansat, am râs, am cântat, am ascultat muzică și am dat în mintea copiilor jucându-ne jocurile inventate în alte călătorii:

  • cine vede primul o mașină roșie primește un pupic
  • cel al cărui rând este spune “văd ceva albastru/verde/alb/orice culoare” – și ceilalți trebui să ghicească ce a văzut de culoarea respectivă
  • bambilici (joc importat de la bunicu): zi un număr! 23! 24 – te-am bătut! zi un număr! 65! 63, m-ai bătut!

Mașina s-a comportat bine la drum lung – stabilă în viraje, fiind un monovolum. Am condus varianta 2.0 CDI (motorină) cu transmisie automată. Și mașina noastră este hidramată dar noutatea la acest Mercedes-Benz Clasa B este că schimbătorul de viteze este sub forma unei manete pe volan + cele 2 padele plus/minus pentru schimbare manuală.  Nu știu exact câți cai putere are dar bănuiesc că sub 150, mașina nefiind extrem de sportivă. Cu rezervorul plin și condus pe autostradă și drumuri naționale mașina are o autonomie de peste 800km și un consum de 4.8 – 5.8 la sută.
Ce mi-a plăcut cel mai mult, ca șofer, a fost pilotul automat – care are o manetă separată – dai în jos/sus un pic mai puternic (2 trepte), scade/crește viteza de croazieră cu 10km/h – iar dacă o miști mai încet scade/crește cu 1 km/h. E extrem de confortabil și economic de condus așa și am reușit să merg o bună bucată de drum doar pe pilot automat, reducând cu 20-30 km/h viteza atunci când era nevoie și accelerând când era liber în față.

Așa arătau parametrii după drumul de întors, pe autostradă.

Așa arătau parametrii după drumul de întors, pe autostradă. (click pt zoom)

Computerul de bord vine cu un ecran generos, controlabil dintr-o rotiță care stă exact sub palma șoferului atunci când iși odihnește mâna pe cotieră. Poți conecta pe fir sau bluetooth smartphone-ul și în felul acesta am avut muzica noastră tot drumul, cu tot cu grafica din iTunes. O altă funcție foarte apreciată de sărbătorita noastră – Ioana – a fost posibilitatea de a schimba culoarea iluminatului ambiental – veșnic preferatele mov și roz – în poză a scăpat și un verde 🙂
Unul dintre cele mai suprinzătoare lucruri a fost că Dana a avut mai mult loc în spate, stând între un scaun de Ioană și o scoică de Iancu – decât are în mod normal în mașina noastră care pe exterior pare mult mai mare. Am observat că montura de isofix este mult mai lângă ușă decât la noi și asta îți oferă cca 15-20 cm în plus.
Ioana ne-a mărturisit că s-a obișnuit foarte repede cu mașina albă și mă tot întreba cât costă ca să se apuce să își strângă bani de pe acum pentru că “eu când mă fac mare vreau o mașină exact așa doar a mea”.
Portbagajul (hatchback) e încăpător – au încăput fără probleme un troller mare, două trollere mici, un bax de apă și o ladă frigorifică. Nu știu cum sunt alte familii dar noi când plecăm luăm jumate din casă cu noi – chit că plecăm pentru 2 zile sau pentru 20. Așa că am folosit și scaunul din față pentru bagaje.
Overall – o experiență faină – o mașină fun, elegantă, fâșneață și foarte ușor de condus. O mașină care mi-a demonstrat că chiar și cu 2 copii, nu e nevoie neapărat de o mașină foarte mare (break, SUV). Funny thing – de abia când m-am urcat înapoi în a noastră mi-am dat seama cât de ușor merg pedalele și volanul la Mercedes-Benz Clasa B. 🙂
Hai – băgați repede selfie-urile în aplicația Mercedes-Benz pentru un test-drive de un weekend.

 
În concluzie – puncte forte:

  • foarte ușor de manevrat, se conduce ușor
  • consum foarte mic la drum întins (pentru un motor de 2.0l)
  • spațiu interior generos, loc decent în spate pentru 2 scaune de copil + 1 persoană
  • portbagaj suficient de încăpător
  • conectivitate
  • o mașină foarte sexy

Cârcoteli de nespecialist: 🙂

  • mi-ar fi plăcut să conduc o versiune full options. așa cred că ar trebui să fie mașinile demo – ca să vezi tot ce are de oferit echiparea de vârf
  • confusing frâna de mâna (dar sunt convins ca e doar o chestie de obișnuință) 🙂

 

Mai vrem!

Noua Clasă B: siguranță fără compromisuri – pentru copilul tău și pentru copilul din tine

Posted by Mercedes-Benz Romania on Monday, February 9, 2015