Este seară, târziu, aproape de 10 și dacă mă gândesc că viața mea dincolo de copii acum începe, îmi vine puțin să plâng. Dar nu plâng, că nu am timp, așa că mai bine fac altceva. Încă nu știu dacă să mă apuc să strâng grămezile de haine întinse prin toată casa (de la ușa de la intrare până în dormitor), să curăț urmele cinei de prin bucătărie, să calc două cămăși și acea rochiță a Ioanei care e chiar mult prea mototolită să poată ieși cu ea din casă, să dau puțin cu mopul căci Iancu, în mersul lui de-a bușilea, strânge toate frimiturile și firele de praf, să deschid calculatorul pentru o porție de câteva ore de lucru (part-time-ul pe care mi l-am propus, de când s-a născut juniorul, s-a mutat în miez de noapte), să fac o baie lungă, să mă uit la un film sau să mă culc și eu.
În fiecare seară câte o decizie. Toate – nu se poate. Câteodată nu se poate niciuna pentru că sunt chemată din dormitor, mai clar sau mai adormit, după vârstă și nevoi. Ce baie lungă… Ce film… Poate dacă reușesc să răspund la câteva emailuri. Bucătăria… mâine dimineață, poate…
În seara asta am ales să fac altceva, ce nu prea fac de obicei: să fac ceva pentru mine. În ultimul timp „pentru mine” s-a cam dus la coada listei mele de priorități și chiar nu e bine. Și toți o spun: dacă mama nu e bine, nimeni nu e bine. Și așa este. Dar ce să-i faci, că unele cuvinte câteodată sunt prea frumoase și nu în acord cu realitatea (mea).
În seara asta am ales să mă uit în oglindă, să îmi spăl bine bine fața și să îmi fac un masaj ușor, relaxant, cu Idealia Skin Sleep de la Vichy.
vichy
Am acceptat propunerea de a testa Idealia Skin Sleep pentru că este un gel-balsam, este pentru noapte (așa reușesc să îmi fac un ritual de seară doar pentru mine, să fac ceva folositor pentru tenul meu și să îmi miroasă frumos mâinile și fața după tratament). Crema se pare că reproduce efectele unui somn odihnitor asupra pielii, conține ingrediente active precum: acid hialuronic (hidratant), cafeină (decongestionant) și un complex de uleiuri reparatoare și regenerante (vitamina B3, extract de sâmbure de caisă). Și de acestea chiar aveam nevoie, pentru că pielea unei femei la 30 + chiar nu mai este ca la 20. Și după aproape 6 ani în care ritmul vieții (și al nopților) mele s-a schimbat iremediabil, nu mai aștepți acel somn să te refaci după o noapte pierdută cine știe pe unde (pentru că acel somn s-ar putea să vină după ani de zile), nu te mai bazezi pe tinerețe și pe ”fără griji”. Tinerețea îți rămâne în suflet iar grijile sunt la tot pasul.
Așadar, am început să fiu consecventă și să mă răsfăț câteva minute după ce culc copiii. Până la urmă chiar fac ceva pentru mine (și doar pentru mine) și asta chiar îmi aduce un strop de bucurie, că nu mă uit de tot. Mai ales că știu că vor mai fi nopți întrerupte, ritm alert, la o viteză pe care numai mamele (cred) că o cunosc cu adevărat.
Și vreau să vă spun că pielea mea se simte altfel. Sunt numai două săptămâni dar chiar se simte… Și parcă am început să mă reîmprietenesc cu fața mea, cu fruntea ce se mai încruntă si pe care o mângâi în fiecare seară și o asigur că suntem bine, cu obrajii când îi masez, îi calmez după atâtea ciupituri de mâini micuțe, dar plini plini de pupici dragi.
Și mai scriu câteva rânduri despre Idealia Skin Sleep, pe lângă faptul că este dedicată tuturor tipurilor de ten, chiar și cel sensibil și că fiind Vichy, se găsește în farmacii. Vă spun ce am găsit scris pe cutie și mi s-a părut interesant:
Vichy a descoperit intervalul orar esențial al recuperării calității pielii din timpul nopții, moment în care mecanismele de regenerare sunt la capacitate maximă: ”somnul profund” al pielii: ciclurile de regenerare a pielii sunt activate între miezul nopții și 1AM. Dacă nu vă odihniți, dormiți puțin sau neregulat, aceste mecanisme se pot altera, pielea iși pierde ”somnul profund”, calitatea pielii dimineața nu mai este cea ideală. 
Și da, prin toată vâltoarea vieții de zi cu zi, printre toate rolurile pe care le ai și le schimbi clipă de clipă, poți să faci o pauză, poți să îți păstrezi o felie mică de timp și pentru tine. Pentru tine ca femeie, pentru părțile din tine de care uitaseși. Vrei să crești, să te extinzi, să te vindeci, să îți menții sănătatea sau pur și simplu să faci ceva să arăți bine, să te simți bine? Atunci ai nevoie să faci ceva pentru TINE!
Până la urmă lucrurile mici, furate în clipe ici și colo, ajută să întregești toată compoziția și să simți că nu ești doar o mamă, doar un partener de cuplu, doar un angajat sau un antreprenor, nu ești doar o bucătăreasă sau un șofer…
Până la urmă, să te dai cu o cremă pe față, să îți faci un masaj (facial) relaxant și să visezi cum dormi neîntrerupt și fără ceas deșteptător, este doar un mic moment din viața ta. Și de ce nu, căci până la urmă… crema miroase atât de frumos…