Nu știu cum e pe la alte case dar la noi e jale mare cu bagajele. Adică jale mare pe mine că eu sunt cea care dă directivele atunci când este vorba de lucrurile pe care trebuie să le luăm la noi atunci când plecăm pentru 2 zile sau pentru mai multe. Nu știu cum e la alții dar eu când știu că plecăm cu mașina, păi nene, mi se pune așa o pâclă peste creier și parcă nu mai gândesc bine. Și mi se pare că am nevoie de toate lucrurile din casă și le sortez și resortez și cred că de asta îmi ia cam jumătate de zi să fac bagajele. Pe de altă parte ce nu înțeleg: cum încap aceleași valize și genți în aceeași mașină cu lucrurile necesare pentru patru persoane acum (și înainte erau trei – sau doi!!). Da, cred că pe măsură ce crește copilul și bagajele sunt mai puține (asta dacă nu încurajați să-și facă singur bagajul, ceea ce duce apoi la negocieri, limite, discuții…cum e cazul nostru).
Când ai un singur copil parcă e puțin mai simplu. Oriunde te-ai duce te gândești că încapi în același pat (dublu), că îi îngrămădești lucrurile în geanta ta etc. Dar când apare și al doilea, lucrurile se complică puțin. Pentru că nu, nu mai încapi într-un singur pat (dublu) și dacă este mic sigur nu îi încap lucrurile în geanta adulților (că apar scutece, păturici, tot felul de farfurii, blendere etc).
Și pentru că ne-am confruntat recent cu o plecare de weekend cu ocazia sărbătoririi a 6 ani de când Ioana a intrat în viața noastră (și al 5-lea an de când mergem în Vama Veche de ziua ei), am zis să vă spun și vouă, că poate vă ajută să vă optimizați bagajul.
Așadar: avem un copil măricel (6 ani acum) și unul mic, umblător de-a bușilea și (auto)diversificat de 8 luni+.

Ce conține bagajul?

În funcție de destinația de vacanță, dacă mergeți pentru un weekend sau pentru o perioadă mai lungă, dacă mergeți cu mașina personală, cu trenul, cu avionul sau cu barca, firește, bagajul va fi diferit. O să scriu aici despre o plecare de rutină (de weekend sau o vacanță mai lungă), cu mașina.
Dacă aveți și voi un copil mic, care a început și diversificarea și pe care nu prea puteți să îl țineți în brațe atunci când sunteți la masă (pentru că își bagă mâinile în toate farfuriile de pe masă și dărâmă tot ce întâlnește în cale), s-ar putea să aveți nevoie de un scaun de masă. Din păcate, indiferent că mergeți la hotel, la vreo pensiune sau într-un apartament găsit pe Airbnb, nu prea sunt puse la dispoziția turiștilor cu copii și scaune de masă pentru cei mici. Așadar, s-ar putea să aveți nevoie de unul pe care să îl băgați repede în bagaj (sau portbagaj) dar care să se facă cât mai mic și să fie cât mai ușor de curățat. Și pentru că noi am fost în situația asta, am găsit un scaun foarte fain, foarte ușor, se strânge și se montează repede, care se potrivește pe orice fel de scaun normal de masă și care are și tăviță.
iancu mic la masa
Scaunul se numeste Mastella Booster Pepper Deluxe Comfort. Nu vă luați după numele lung și alambicat pentru că el este foarte ușor de folosit. Este un înâlțător (booster) cu 2 nivele de înălțime – poate fi folosit pentru cei mai mici (de la 6 luni) și pentru cei mai măricei care au nevoie și ei să ajungă bine la masa adulților. Se prinde de orice scaun normal de adult cu două centuri speciale și are propriile centuri pentru a prinde copilul. ”Picioarele” scaunului, cotierele și spătarul se rabatează și astfel scaunul se face foarte mic. Tava lui este suficient de mare pentru joacă și masă și se pare se poate spăla și la mașina de spălat vase (asta dacă folosiți scaunul acasă). Se curăță în general foarte rapid. Este recomandat copiilor de la 6 luni (sau de când pot să stea bine în șezut) și până la 3 ani. Domnișoara noastră de 6 ani încape foarte bine în el. Și momentan se mai joacă ea cu scaunul pentru că poate fi folosit de către copiii mai măricei, ca orice scăunel de joacă, direct pe podea. Este foarte bun de folosit așadar și acasă, nu numai în călătorii pentru că, spre deosebire de scaunele înalte de masă, ocupă mult mai puțin loc (da, ocupă un scaun la masa adulților dar pentru bucătăria noastră nu foarte spațioasă, este tocmai bun). Așadar, de avut în vedere când plecați în vacanță (chiar și de o zi), chiar și când mergeți la un restaurant și nu știți dacă acolo sunt scaune speciale pentru cei mici.
Scaun-de-masa-Booster-PepperScaunul costă 149 de lei (au și o reducere până pe 31 mai) și noi îl avem de la nichiduta.ro.
 
Revenim curând cu episodul 2 al bagajului de vacanță!