primavara
Primăvară, primăvară n-ai sosit la noi în țară! Fac și rime, doar, doar să văd soarele pe cer și florile cum “își scot timide capul de sub zăpada grea” (sintagmă folosită de mine cu brio la absolut toate compunerile despre primăvară din școala generală).
Revenind la primăvara noastră, dacă afară-i frig și-n casă e cald, zic să aducem primăvara în casele noastre! Cum facem asta? Realizăm o mică grădină cu flori într-un pahar! Sau într-un borcan ori alt vas transparent pe care îl aveți voi la îndemână.
Ne-a inspirat Education.com și propunem și noi o activitate asemănătoare, numai că e mult mai simplu de făcut.
Aveți nevoie de:

  • Un vas transparent (pahar, borcan, caserolă)
  • Hârtie verde
  • Multe creioane colorate
  • Frunze uscate
  • Ghiocei puși înainte la uscat
  • Pensule
  • Acuarele
  • Foi albe
  • Bună dispoziție și un copil alături 🙂

Poți începe prin a-i explica celui mic că vrei să vină mai repede primăvara. Și el vrea asta, numai dacă se gândește la plimbările din parc și la faptul că nu va ma trebui să poarte atâtea pulovere și căciuli groase… Primăvara vine dacă noi o chemăm și o să facem asta prin a-i aduce un tribut pe care o să-l prețuim apoi ca pe o bijuterie până când vrem să vină iarna din nou peste noi.
Lasă-l pe cel mic să deseneze cum știe el mai bine pe bucățelele mici de hârtie verzi primăvara. Flori, frunze, iarbă, soare sau ce mai vrea el. Între timp, ia vasul transparent și așează în el ce a rămas din hârtia verde. Cât lipești tu ghioceii și frunzele uscate pe o parte a borcanului, spune-i celui mic că ar cam trebui să termine desenul pentru că are un nou lucru de făcut în câteva minute.
În timp ce lipești tu foile colorate de cealaltă jumătate a pereților borcanului (pe interior, dar astfel încât desenele să fie cu fața spre experior pentru a fi vizibile), spune-i copilului că ai nevoie de un cer senin cu soare pe care el să îl picteze pe o coală albă.
Când totul este uscat, ai grijă să ai un loc liber pe cel mai apropiat dulap/vitrină/masă/birou și aranjează primăvara în casa ta. Pictura făcută de cel mic în spate și borcanul primăvăratec în fața!
Să mai spună cineva acum că nu este primăvară. UrbanKid.ro a adus și primăvara în casele copiilor! 😀
Voi ce activități mai aveți cu ai voștri în casă pe frigul ăsta?
Sursă foto: keepwaddling1/ Flickr.com.