copil la computer
Mai toți programatorii pe care-i cunosc îmi spun mândri că au început să se joace cu limbajele de programare de pe la vârsta de 12 ani. Bine, eu cred că ei își imaginează că eu și toți cei ce-i ascultă trăim cu impresia că ei la 13 ani au scos super site-uri și aplicații care în zilele noastre ar concura pentru orice premiu, dar țin să vă spun pe această cale că nu vă credem!
Tocmai d-asta, astăzi vă prezentăm Kodu, un limbaj de programare pentru picii pasionați de tehnologie. Fără PHP, C++, Java, Perl, Ruby, C# sau orice altă alăturare de litere care pentru cei mai mulți dintre noi nu o să ducă la altă reacție decât la ridicat din sprâncene. 🙂
Kodu este un fel de program/limbaj de programare/joc realizat pentru copiii care au cel puțin 9 ani și care vor să-și facă singurei jocurile. Este super simplu de utilizat pentru că totul se bazează pe imagini și cu ajutorul lui cei mici vor putea să realizeze diverse medii în care să se joace, să interacționeze cu obiectele create sau să își stabilească singuri anumite puncte pe care trebuie să le atingă într-o anume perioadă de timp. Totul are loc foarte intuitiv datorită meniurilor ajutătoare.

Nu mă credeți? Încercați singuri sau mai bine arătați-le alor voștri Kodu și vor încerca ei, pentru că programul se poate folosi gratuit.
Știați de existența Kodu? L-ați încerca?
Sursă foto principală: timsamoff/ Flickr.com.