Exact ca în Shrek, unde vezi adunate tot felul de personaje din poveşti şi basme cunoscute şi în animaţia Motanul Încălţat se amestecă personaje din povesti şi fabule ca Motanul Încălţat, Jack şi vrejul de fasole, Gâsca cu ouăle de aur şi Humpy Dumpty. Totuşi, pe Motanul Încălţat îl ştiţi din seria Shrek, este motanul cunoscut pentru ochii mari pe care îi face ori de câte ori vrea să obţină ceva, care altfel nu ar putea să-l obţină, faza de care se foloseste şi în această animaţie.

Despre ce este vorba în Motanul Încălţat

Un motan fugar de lege, din oraşul San Ricardo, ajunge să se înhaite cu oul Hopa Alexandru Mitică şi cu Pisi Pernuţe-Moi pentru a obţine boabele magice de la cuplul de răufăcători Jack şi Jill. Cu ajutorul boabelor magice, cei trei vor să ajungă la gâsca de aur şi implicit la ouăle de aur pe care aceasta le face şi apoi să ducă o viaţă lipsită de griji. În decursul poveştii, aflăm pe rând cum de Motanul Încălţat a făcut rost de cizmele care l-au consacrat, care e povestea dintre el şi fratele lui de cruce, oul Mitică şi de ce pe Pisi o cheamă Pernuţe Moi. Deşi tâlhari la drumul mare, cuplul Jack şi Jill este într-o dilema, legată de faptul că cel putin lui Jack i-a sunat ceasul biologic şi vrea un copil. După aventuri, dat de bucluc şi săvârşirea de acte curajoase, Motanul Încălţat ajunge să fie erou. Cum? Asta trebuie s-o descoperiţi voi.

Desenul animat Motanul Încălţat este animat cu un cor de pisici, la auzul căruia îţi apare un zâmbet involuntar pe chip. Partea amuzantă a animaţiei vine de la combinaţia limbii engleze cu spaniola, dar şi din comicul de limbaj, mai ales când este vorba de oul Mitică, de exemplu când trebuie să se lupte şi motanul îi zice “Te voi face salata de ou”, sau când acesta îi zice “Trebuie să fie un ou bun în tine”, fie când oul îşi dă seama că este un ou stricat, dar şi de fiecare dată când oul cade pe spate şi trebuie ajutat să se ridice, el singur fiind incapabil de acest lucru.
În vocea Motanului Încălţat îl veţi recunoaşte pe Antonio Banderas, pe Salma Hayek atunci când e vorba de Pisi Pernuţe-Moi şi pe Zach Galigianakis în vocea oului Mitică.

Animaţia vorbeşte despre prietenie, dar şi despre răzbunare şi iertare, despre ideea de a da o a doua şansă şi despre faptul că fiecare are o parte bună, deşi face multe răutăţi.
Mai multe despre film să ne povestiți voi, pentru că am dat și noi cinci bilete la avanpremieră. 🙂
Desenele animat Motanul Încălţat m-a făcut să recitesc poveştile şi fabulele de unde este inspirat şi în plus este comedie şi aventura la un loc, deci numai bun de vizionat atunci când afară e prea frig de ieşit.
Surse foto: IMDB.com.