rango
Rango (vocea lui Johnny Depp) este un cameleon, fost animal de companie, care ajunge în deşert şi este nevoit să se descurce într-o lume cu totul nouă pentru el.
Datorita spiritului său oratoric Rango ajunge în scurt timp şeriful unui orăşel tipic pentru Vestul Sălbatic, numit Dirt (Praful). Problema pe care o confruntă cei din oraş este lipsa apei, iar Rango este făcut responsabil pentru aducerea ei. Normal că apar şi tot felul de răufăcători care îi pun piedici (unul dintre ei fiind şarpele cu clopoţei Jake), dar Rango reuşeşte să le facă faţă… până într-un anumit moment, dar acest lucru îl veţi vedea voi, la cinematograf.
Lecţie de zoologie în Rango
Din start vă spun că personajele sunt făcute foarte bine, detaliu cu detaliu, astfel încât ai impresia de multe ori că sunt reale. Pe lângă cameleonul Rango, oraşul este populat de tot felul de animale, care mai de care mai ciudate şi mai urâte. Beans (Isla Fischer) este personajul feminin din desene, o iguană care are o boală care o face să rămână blocată, în mod constant, pentru câteva momente. Priscilla este o şoricică de cactus cu ochii mari şi cu un accent haios, primarul este o broască ţestoasă de deşert, Roadkill este un armadillo care are o mare putere de convingere asupra lui Rango şi care este de altfel personajul înţelep al animaţiei.

Pe lângă vulpi, vulturi, cărtiţe şi şopârle cu corn, pe tot parcursul desenelui animat te vei amuza la cântecele celor 4 bufniţe cu sombrero pe cap.
Regizorul animaţie, Rango Gore Verbinski, este cunoscut pentru filmele din seria Piraţii din Caraibe, Mexicanul sau Inelul, acesta fiind primul desene animat pe care îl regizează. Există mult comic de situaţie şi de limbaj, dar aceasta din urmă se adresează mai degrabă adulţilor decât copiilor.
Animația poate fi privita și ca o lecție de zoologie exotică, una de spaniolă pentru începători și ca un preludiu la filmele western pe care poate cel mic va dori să le urmărească.
Animaţia Rango durează totuşi cam mult, în cele 113 minute ajungi să-ţi doreşti să se termine mai repede, iar copiii deja nu mai știu cum să mai stea în scaun.
afis rango
Unde poţi vedea Rango
Desenul animat Rango rulează la Cinema City Sun Plaza, Movieplex, CinemaPro, Cinema City Cotroceni şi Hollywood Multiplex. La Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni şi la Sun Plaza Rango se difuzează atât subtitrat cât şi dublat.

Voi ați văzut Rango?
Sursă foto: imdb.com, filmofilia.com.