spuneam acum ceva timp că în cinematografele din toată țara rulează Brave, cea mai nouă animație de la Pixar. Am ajuns și eu într-un final la film și-l recomand cu mare căldură copiilor de peste 7 ani și tuturor părinților și bunicilor.

Despre ce este filmul?

Personajul principal din Neînfricata sau Brave este Merida, o printesă simpatică și rebelă, care se luptă cu regulile regatului în care trăiește. Familia sa, mai exact mama ei, dorește să urmeze un vechi obicei din regatul scoțian, prin care trei pețitori urmează să se întreacă pentru a se căsători cu tânăra prințesă.
Cum viitorul ar fi fost deja stabilit pentru ea, prințesa Merida apelează la o vrăjitoare care îi oferă un leac prin care ea și-ar schimba soarta, numai că leacul nu face altceva decât să o transforme pe Elinor, regina regatului, într-o ursoaică. De aici până la o mulțime de întâmplări amuzante nu mai este decât un pas, mai ales că tatăl Meridei este recunoscut în tot regatul ca fiind “vânătorul de urși” așadar se ajunge la un moment în care tatăl Meridei vrea să ucidă ursoaica ce e de fapt soția lui.
Nu este un film cu o poveste ce te dă pe spate, dar vă promit că nu veți fi plictisiți nici măcar pentru un minut, pentru că detaliile fac cu adevărat diferența și veți rămâne în scaune, atenți, pe tot parcursul filmului.

În spatele poveștii

Nu vă povestesc mai multe pentru că v-aș strica toată surpriza, dar vreau să știți că Pixar a lucrat la concepție și dezvoltare timp de cinci ani. Povestea a fost dusă la final atunci când Mark Andrews a intrat în echipă și a preluat frâiele de la Brendei Chapman, cunoscută în domeniul animației, lucrând la Disney și DreamWorks Animation, înainte de Pixar.
Trebuie să vă mai spun și că filmul Brave este unul dedicat lui Steve Jobs, care a fondat Pixar.
Dacă vreți să aflați cine sunt actorii ce oferă voce filmului puteți să-i aflați pe toți de pe site-ul neinfricata.ro.
În cinematografele de la noi filmul este distribuit de Forum Film și rulează în trei variante: 3D Dublat, 3D Subtitrat și 2D Dublat.

Surse foto: CineForum/ Facebook.com și imdb.com.