Pun pariu că prima voastră întrebare nu este legată de proiectul în sine, ci de numele lui. De ce Cuca Cuca? Pentru că… sau mai bine nu vă spun, ci vă las pe voi să descoperiți totul, cu un singur click, pe Cuca.UrbanKid.ro.
Acum, sper să reveniți la articolul de față și să nu vă pierdeți printre clipurile video, pentru că am ceva precizări de făcut. 😀
Nu suntem de acord ca cei mici, mai ales cei care nu au încă 2 ani, să fie lăsați în fața unui televizor, a unui computer, chiar dacă este vorba despre conținut controlat, dar știm cu toții că sunt momente în care trebuie, vrem, nu vrem, să facem și asta, măcar pentru câteva minute. Știți voi momentele în care ciorba e pe foc, sună mobilul, bate cineva la ușă, copilul plânge, tocmai ce ți-ai adus aminte că nu ai făcut piața, s-a terminat programul la mașina de spălat…

Eh, pentru acele momente, decât să stați și să căutați pe YouTube ori Vimeo desene animate cuminți, în care să nu existe pic de violență, limbaj nepotrivit sau mai știu eu ce, mai bine intrați repede pe Cuca.UrbanKid.ro și găsiți acolo ce căutați. Toate desenele animate sunt sortate pe vârste, vizionate de noi, echipa UrbanKid.ro (da, încă ne uităm cu toții cu drag la desene) și au trecut deja prin “primul filtru”. Unele clipuri sunt chiar educative, altele sunt cu desene animate în limba română sau în alte limbi pe care nici noi nu le cunoaștem, dar ideile prezentate de toate sunt unele cuminți. Și chiar dacă acum nu sunt urcate foarte multe videoclipuri, vă promitem că zilele acestea încercăm să “populăm” cum se cuvine site-ul. Dacă aveți sugestii, vreți să ne oferiți un feedback sau vi se pare că un videoclip nu se potrivește, trageți-ne de mânecă și se rezolvă imediat. 🙂
De asemenea, tot pe Cuca.UrbanKid.ro veți găsi și o secțiune destinată părinților, cu tot felul de clipuri în care echipa UrbanKid.ro este “vedetă” sau cu proiecte pe care le susținem și în care credem ori cu idei de vacanțe pentru familii.

Am pornit la drum cu mult curaj

Curaj și un concurs pe măsură, de la Forum Film care crede în proiectul lansat de noi! În acest final de săptămână se lansează în cinematografele de la noi desenul animal Brave sau Neînfricata. Este vorba despre primul basm al celor de la Pixar, care e, în opinia celor mai importanți critici americani, cel mai bun film de animație de anul acesta (puteți citi mai multe despre el pe cineforum.ro)

Personajul principal din Neînfricata este Merida, o printesă simpatică și rebelă, care se luptă cu regulile regatului în care trăiește.
Pentru că este vorba despre un desen animat simpatic, puteți câștiga o invitație pentru toată familia (3 persoane) chiar la premieră, în acest final de săptămână (care poate fi onorată, după preferințe, sâmbătă sau duminică, la varianta simplă sau subtitrată la Cinema City Sun Plaza) . Mai mult chiar, unul dintre voi va câștiga pentru cel sau cea mică o păpușă Disney Merida.
Fii neînfricat(-ă) și îndeplinește “misiunile” de mai jos! Ai cele mai multe puncte acumulate? Ne iei invitația triplă la Brave (oferita de Forum Film). Esti pe locul 2? Primești păpușa Disney “Merida”! Succes!
a Rafflecopter giveaway

Noi anunțăm mâine cine se duce la film cu păpușa în brațe, dar sper ca până mâine să ne spuneți și cum vi se pare Cuca.UrbanKid.ro. 🙂
Foto via UrbanKid.ro history 🙂.