Când ai o familie mare, cu copii, pisici, prieteni – copii care vin în vizită, când stai destul de mult pe acasă, pentru că așa este programul tău de lucru, mai ales în…ultimele 6 luni de instabilitate și distanțare socială, când gătești de 3 ori pe zi, alergi prin casă, te joci și bricolezi, intri cu picioarele goale și murdare de pământ și praf de peste tot de prin curte…uhh…câte lucruri se întâmplă într-o casă normală, firească și populată. Și asta în fiecare zi. Păi, când ai atât de multe lucruri de făcut și tu ești doar una, sau unul, sau doi, în cel mai fericit caz (mama și tata adică), care mai fac cu schimbul la mâncare și joacă cu cei mici și plimbări …și mai ai și un job sau un business și mai ești și tu un om: femeie / bărbat care are nevoie și de timp și energie pentru ea însăși / el însuși… ce faci cu ordinea și curățenia din casă? Ați văzut cât de repede se face dezordine și chiar mizerie într-o casă cu copii și animale? Foarte repede! Mult prea repede! 

Experiența ne-a învățat că este nevoie de implicarea tuturor, de la mic la mare și de acțiuni repetate (și plictisitoare, de multe ori), pentru a ține casa cât de cât în ordine și curățenie. Cât de cât. Dar asta e… am acceptat că atâta timp cât suntem vii și sănătoși și cu energie, casa va fi locul în care se poate întâmpla orice; și casa este locul în care ne întoarcem mereu cu bucurie (mai ales dacă o lasăm în ordine când plecăm); casa este locul care nu va fi (probabil) niciodată perfect curat și pus la dungă. 

3 lucruri pe care (ne străduim să) le facem pentru a ține casa în ordine

Sunt câteva lucruri foarte importante pentru noi și care, de-a lungul timpului, ne-au învățat că putem să le facem destul de rapid (dacă ne implicăm cu toții: cei 4 membri ai familiei), astfel încât să ne întoarcem tot timpul cu bucurie, acasă, indiferent că plecăm pentru jumătate de zi sau pentru o vacanță mai lungă.

  1. Ordine, curățenie și vase spălate înainte să plecăm de acasă.

Pentru această regulă (nescrisă dar spusă) a casei noastre ne folosim de mai multe instrumente, astfel încât să se întâmple lucrurile acasă și după ce plecăm: mașina de spălat vase, aspirator, câteodată și uscător de rufe, slow-cooker etc.

  1. Ordine în living și zona de luat masa, la finalul zilei

Este zona în care ajungem dimineața, la prima oră și ne bucurăm de lumina soarelui la răsărit, de plante și de spațiul în care ne adunăm să ne reconectăm după somn, unde ne facem planurile pentru ziua care începe, canapeaua pe care se întâmplă gâdilăturile sau îmbrățișările de dimineață, unde bem cafeaua, unde ascultăm muzică.

  1. Aerisit bine casa

Acesta e piticul meu din acea zona de creier care e responsabil cu mirosurile (și cu aerul curat). Aici unde stăm, din fericire, este aer bun și proaspăt, așadar, facem ce și cum putem, să ținem cât mai mult geamurile deschise, indiferent de anotimp. Când plecăm de acasă (chiar și mai mult timp) am găsit soluții să circule aerul în casă, astfel încât, când ne întoarcem să ne simțim cât mai bine.

Revenind la punctul 1, cel în care încercăm să punem în ordine lucrurile și să facem cât de cât curat atunci când plecăm de acasă (asta ca să găsim curat când ne întoarcem), mi-am dorit foarte mult să găsesc soluții de a externaliza treburile, ca să zic așa. Cum ajutor fizic și uman extern nu avem, suntem doar noi care ne gospodărim și împărțim sarcinile, am ales să ne folosim de tehnologie pentru a face treaba în locul nostru. 

Nu mai este așa o noutate să ai în casă o mașină de spălat vasele sau un uscător de rufe, poate chiar și un slow-cooker sau un multicooker care să te ajute în bucătărie. Este ceva după care am tânjit mai mult timp și acum, cumva, soarta (sau mai bine zis…Rowenta) ne-a îndeplinit dorința (chiar dacă doar pentru o perioadă de timp). Oricum, orice ajutor pentru oricât timp este super apreciat. Și…acum vreau să vi-l introduc în discuție pe membrul temporar al casei noastre: Explorer S60, cel mai subțire robot 4 în 1 de la Rowenta, ce performează oriunde. Fain, nu-i așa? 😉

Cum să te folosești de tehnologie la tine acasă

Știm că tehnologia ne ajută în viața de zi cu zi dar odată cu noua gamă de aspiratoare robot, ne adresăm nevoii noastre de a petrece cât mai puțin timp cu lucrurile repetitive, importante – totuși – dar care par că nu se observă niciodată (cum ar fi curățenia, nu-i așa?). Modul în care ne folosim de tehnologie este necesar să fie în avantajul nostru, astfel încât, într-o viață agitată, cu copii, job și tot felul de alte activități, curățenia să fie făcută cu cât mai puțin timp și energie din partea noastră. Știu cât este de important ca cei mici să participe la treburile casei, să fie implicați și resposabili, pentru ceea ce vor fi și vor face ei în viitor. Dar mai știu că cea mai mare treabă cade în seama mamei și mama… pe lângă mamă și alte roluri, mai are și ea alte treburi în viața asta decât să fie, în continuu, în slujba casei.

Așadar, am invitat tehnologia în casa noastră și nu am regretat niciodată!

Despre Explorer S60, cel mai subțire robot 4 in 1 de la Rowenta, ce performează oriunde 

Am primit în teste și să ne bucurăm de ajutor pentru câteva săptămâni: aspiratorul-robot Rowenta Explorer din seria 60, cu sistem Aqua Force – care spală podeaua în timp ce o și aspiră și cu o perie de înaltă eficiență Animal Turbo Brush care aspiră părul de animale și particulele de praf. Cu sistemul de navigație Smart Exploration 4.0, va acoperi întreaga locuință. 

Acest robot care este cel mai subțire de pe piață – are doar 6cm înălțime, astfel că poate aspira foarte ușor pe sub tot felul de piese joase de mobilier. 

Pe testate, este intuitiv și ușor de utilizat: tot ceea ce trebuie să faci este să te conectezi prin intermediul aplicației și astfel vei putea controla aspiratorul oriunde, oricând.

Iată cum arată aplicația aspiratorului-robot Rowenta Explorer S60 și ce poți face cu ea

Numele aspiratorului-robot ce a poposit la noi acasă, în vara aceasta este USS Enterprise. Prietenii știu de ce… Dacă te uiți mai bine la el, chiar arată ca o navă spațială, nu-i așa?

Aplicația îți permite să programezi aspiratorul robot când să înceapă aspirarea și ce program să folosească, indiferent cât de departe ești de casă.

Aplicația îți arată cum să cureți filtrul, peria centrală, mop-ul și senzorii. Ce distanță a parcurs aspiratorul și ce suprafață a aspirat – în mp, de câte ori a curățat și cât timp a fost în funcțiune. 

Poți programa să înceapă la o anumită oră, cu nivelul de putere dorit: Eco, Standard sau Boost, cu selectarea zilelor săptămânii în care să se repete, în modul de aspirare Metodic (pentru curățarea tuturor zonelor accesibile) sau Urmărire perete (pentru a curăța de-a lungul pereților și în colțuri). Aspiratorul robot mai are un mod de aspirare – Spot – acela de a curăța o zonă localizată.

Programarea are și o altă funcție foarte utilă: te ajută să îți pui un reminder să pregătești casa/să eliberezi terenul, înainte ca aspiratorul să înceapă treaba. 

Foarte important: înainte de a pune robotul-aspirator în funcțiune, asigură-te că pe jos nu sunt tot felul de obstacole: cordoane de alimentare, îmbrăcăminte, jucării, creioane, lego sau alte obiecte potențial periculoase, care ar putea provoca defectarea aparatului sau alte accidente. Aplicația îți semnalează dacă s-a întâmplat ceva: la noi, o dată, a rămas agățat în ciucurii de la covorul din living.

De asemenea, pe iOS, din aplicație poți personaliza Siri Shortcuts definind expresia pe care să o rostești, astfel încât aspiratorul să pornească, să se oprească sau să se întoarcă la stația de încărcare. Pentru că numele pe care îl poartă la noi acasă, așa cum vă spuneam, este USS Enterprise, avem următoarele comenzi vocale pentru Siri:

– back to docking station: set course Planet Earth

pentru a opri sesiunea de curățare: all engines stop

– la start cleaning-session: engage Warp 10

De știut că aplicația conține o listă cu întrebări frecvente și răspunsuri, în limba română.

Foarte multe informații despre îngrijirea aspiratorului-robot, despre cum puteți să îl folosiți sau despre problemele pe care le puteți întâmpina găsiți și aici / în secțiunea de Întrebări Frecvente de pe Rowenta.ro

Ce mai trebuie să știți: Gama Explorer S60 include două modele dedicate persoanelor ce dețin animale de companie, dar și celor care se confruntă cu alergii:

Rowenta Explorer Allergy este dedicat persoanelor care suferă de alergii și are încorporat filtrul de înaltă performanță care reține până la 99.9% din praf și acarieni.

Rowenta Explorer Animal vine în ajutorul deținătorilor de animale de companie cu peria centrală Animal Turbo Boost din 2 materiale (peri sintetici și poliuretan) ce aspiră cu ușurință firele de păr, iar acestea nu se încurcă pe perie. Noi pe acesta l-am testat…și știm ce treabă bună face cu 3 pisici prin casă.

Așadar, dacă aveți nevoie de un ajutor în casă, cred că puteți lua în considerare acest robot-aspirator de la Rowenta. Va face treaba singur! Voi trebuie doar să fiți atenți la 2 lucruri – foarte importante: 1. Să goliți săculețul de praf atunci când vă anunță el (sau după fiecare folosire).  2. Să lăsați spațiul cât mai liber posibil, astfel încât să aibă eficiență maximă pe suprafața de aspirare. 

Și, folosiți-vă cu succes și de funcția lui de spălare, nu veți regreta!