jucarie reciclata
Cu timpul, jucăriile vechi sunt înlocuite cu unele noi, iar de regulă cele vechi ajung ori pe la alți copii (ceea ce este foarte frumos) ori la gunoi. Dar ce-ar fi dacă vechilor jucării li s-ar da o altă formă și ar ajunge alte jucării sau chiar obiecte de artă?
Robert Bradford face sculpturi din jucării din plastic
Artiștii au găsit o metodă creativă de a refolosi jucăriile din plastic. Robert Bradford este tatăl a doi copii, dar și un sculptor englez care face jucării și obiecte pentru decor, atât mici cât și de înălțimea unui adult, lipind chiar până la 3000 de jucării vechi din plastic colorat. Rezultatele sunt niște sculpturi într-o multitudine de culori, forme și texturi. Prima sa lucrare este câinele Alsacian, iar cele mai mari lucrări sunt jucăria Soldat și jucăria Înger.
jucarie caine
Lecție de ecologie oferită copilului tău
Adună și tu cu micutul tău mici jucării, gândiți-vă împreună la o idee și puneți-vă pe treabă. Această activitate creativă este și una educativă, mai ales că o poți împacheta într-o lecție de ecologie, spunându-i copilului ce înseamnă reciclarea, mai ales a obiectelor din plastic.
Sursă foto: Antalik.com.