Animals United 3D poster
Animalele din savană trăiesc într-o frumoasă armonie, leul (Socrates) este vegetarian şi prieten cu mangusta (Billy), iar cimpanzeul (Toto) este frizerul animalelor şi face opere de artă din părul girafei şi elefantului. Mai există şi mici conflicte între turma de rinoceri şi cea de bivoli, conflicte mai degrabă amuzante decât violente şi care nu au o cauză certă.
Gaşca veselă
Echipa de şoc care porneşte în căutarea apei este alcătuită din: o mangustă pe nume Billy, optimist şi curajos, dar cam aiurit, prietenul lui, leul Socrate, un leu care leneveşte cât e ziua de lungă, două broaşte ţestoase, fiecare ajunse la vârsta venerabilă de 700 de ani, un urs polar pe nume Sushi, un cangur şi prietenul lui diavolul tasmanian cu apucături de sconcs şi un cocoş galic, care a scăpat ca prin urechile acului de un bucătar care se pregătea să-l facă tocăniţă. Grupul vesel ajunge la concluzia că oamenii îi tratează… ca pe nişte animale. 🙂
Animals United
Gaşca ajunge la sursa apei şi observă că aceasta este ţinută de un dig, în spatele căruia se construise o luxoasă staţiune, unde aveau loc false conferinţe de mediu şi unde, sub pretextul turismului ecologic, se făceau bani buni, fără a se lua în calcul deteriorarea mediului înconjurător. În timp ce animalele din savană sufereau de sete, cei din hotel aveau parte de cele mai bune condiţii. Dacă tot ajunge în hotel, gaşca veselă începe să se bucure de beneficiile oferite aici şi se comportă ca nişte copii într-un mare loc de joacă.
În cele din urmă, echipa care trebuia să aducă apă îşi dă seama că doar unindu-se cu va reuşi, asta însemnând să obţină şi ajutorul duşmanilor şi prădătorilor, printre care rinocerii şi vulturii.
Totuşi, Animals United nu este un desen animat prea original, în timp ce îl vizionam, observam asemănări cu Rango, pe tema lipsei apei, Madagascar, echipa ciudată de animale care face fapte bune, dar şi Ice Age, topirea gheţarilor şi încălzirea globală.

În concluzie, Animals United este o animaţie cu temă eco, amuzantă şi uşoară, pentru întreaga familie, dar care nu va avea succesul Ice Age sau Madagascar.
Animația durează 93 de minute şi poate fi văzută la cinematografe, în varianta 3D la Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema şi Cinema City Cotroceni.
Sursă foto: IMDB.com.