povesti de adormit copiii
Și iar “Încă o dată”! Pentru că cei mici vor să rețină toate detaliile și să știe povestea pe de rost, dar simțiți că nu mai puteți citi nici măcar titlul poveștii, apăi toată de la cap la coadă. 😀 Pentru asta există aplicațiile de pe iPhone. O atingere și gata… “Încă o dată”!

A Story Before Bed este o aplicație care oferă povești personalizate pentru toți copiii! Părinții norcoși care au acasă un iPad 2 se pot înregistra când spun sau citesc o poveste și pot urca înregistrarea în aplicație. Dacă nu aveți iPad și nici măcar Mac, nu-i nimic, pentru că funcționează la fel de bine și cu orice altă cameră care înregistrează: cea de la PC ori cea care face și fotografii, ambele sunt ok.
După ce faceți filmarea urcați videoclipul pe astorybeforebed.com și apoi descărcați-l pe telefon și gata! Dacă nu aveți chef ori timp să vă filmați chiar pe voi (deși așa ar fi frumos) puteți alege din lista mare de cărți oferită de dezvoltatorii aplicației.

Interesant este că aplicația nu oferă doar sharing de video, ci pe fundalul înregistrării aveți chiar imaginile poveștii pe care o citiți.
A Story Before Bed este o aplicație gratuită care funcționează pe iPhone, iPod touch și iPad, dacă acestea au cel puțin iOS 3.1.3.

Pentru că tot vorbim de povești de adormit copiii și de aplicațiile care ne ajută să facem asta, vă spun și de The Story Mouse, care este mai degrabă o “libărie online”.
Odată ce veți descărca aplicația veți avea parte doar de o poveste instalată deja, restul ar cam trebui să le descărcați voi și cele mai multe sunt povești pentru care trebuie să plătiți câțiva cenți.
Ce mi s-a părut însă fain la aplicație? Oferă atât imagini, cât și video și text. Cu alte cuvinte, cei mici pot începe să facă primii pași pentru a învăța engleza cu ajutorul aplicației. Cum există deja un “povestitor” care pronunță foarte bine cuvintele, copiii au la îndemână imaginile pentru a se prinde despre ce este vorba și textul pentru a face o legătură între imagine-text-sunet.

The Story Mouse este gratuită, e compatibilă cu iPhone, iPod touch și iPad, atâta timp cât au iOS 3.2.
Voi le citiți copiilor voștri povești înainte de culcare? 🙂

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: Andrew Stawarz/ Flickr.com.