copiii si somnul
Dacă ieri vorbeam despre poveștile de seară și cum cei mici vor de multe ori să le fie citiți aceeași poveste de mai multe ori (ba chiar v-am oferit și soluții “tehnologizate” care să vă vină în ajutor în astfel de situații) astăzi ne-am gândit să vedem cum conving părinții copiii să adoarmă sau, mai corect spus, cum se lasă convinși părinții de către copiii care nu vor să doarmă. 😀
Sănătos ar fi ca cei mici să aibă un somnic bun pe întreaga durată a nopții și apoi să mai închidă ochii un pic și în timpul zilei. Bine, asta nu atunci când abia s-au născut, pentru că voi știți prea bine că bebeii mici nu vă prea lasă să închideți ambii ochi noaptea.
Ce faceți atunci când o perioadă bună de timp copiii un pic mai mărișori, care s-au obișnuit deja cu un program de somn, nu vor și pace să închidă ochii? Dacă sunt obosiți nu sunt nici ei într-o stare prea bună, asta ca să nu mai spun despre voi care, probabil, așteptați cu ochii cât cepele să pună capul pe pernă.
Cântece? Povești multe și bune de culcare? O lumină aprinsă? Lapte cald? Jucăria preferată? Faceți în așa fel încât să aibă parte de activități ceva mai obositoare seara pentru a fi obosiți tare înainte de somn?
Voi cum ați reușit să “învingeți în lupta cu lipsa somnului”? Pentru că sunt sigură că ați trecut și voi, măcar o dată, printr-o astfel de perioadă.
Pentru a vă demonstra că nu sunteți singurii părinți care au avut astfel de probleme, vă las cu un filmuleț interesant ce are la final și câteva sfaturi tare bune zic eu venite chiar din partea unul specialist în… a adormi copiii.

Sursă foto: overdrive_cz/ Flickr.com.