Cum ar fi să știți că există o categorie de jucării care îi ajută pe copiii voștri să îmbine utilul cu plăcutul? Să se distreze învățând? Pare ireal, însă există deja pe piață jucării educative ce pregătesc copiii prin joacă pentru viitorul științei și tehnicii moderne.

În societatea de astăzi, copiii, încă de la vârste foarte mici sunt atrași de tehnologie, de tablete și telefoane, așa că puteți profita de acest lucru, familiarizându-i cu jucăriile inteligente STEM.

Jucăriile STEM și beneficiile lor

STEM este un acronim pentru Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (Science, Technology, Engineering and Math). Jucăriile STEM au fost dezvoltate ca un concept educațional pentru a fi utilizate cu scop de învățare.

Jucăriile Stem îi antrenează pe copii într-o activitate distractivă și dinamică, orientată spre aceste discipline. Aceste tipuri de activități implică experimentarea practică, oferindu-le copiilor posibilitatea să își folosească abilitățile cognitive, creativitatea, gândirea critică și raționamentul spațial.

STEM este de fapt un model de educație care ajută copiii, prin experimente și joacă, să înțeleagă anumite concepte abstracte.

Beneficiile jucăriilor STEM:

  • îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceste jucării îi încurajează pe copii să-și folosesacă mintea pentru a găsi soluții unice la diferite provocări. De asemenea, contribuie și la învățarea cognitivă.
  • transformă învățarea științelor și a matematicii într-un proces captivant
  • familiarizarea timpurie a copiilor cu tehnologia și principiile științei
  • îmbunătățesc coordonarea mână-ochi și abilitățile motorii
  • stimulează creativitatea și gândirea critică de la o vârstă fragedă
  • distrug mitul conform căruia subiectele STEM sunt mult prea dificile
  • încurajează legătura (conexiunea) dintre părinte și copil. Jucăriile STEM oferă contextul prielnic de integrare a tuturor membrilor familiei în diferite jocuri și activități.

Copiii sunt precum niște bureți. Absorb diferite idei și informații cu foarte mare ușurință, indiferent că sunt pozitive sau negative. Expunerea zilnică la diferite concepte le modelează interesele, convingerile și aspirațiile. Aici intervine rolul părinților. Ei trebuie să se asigure că cei mici nu sunt influențați de opinii care le împiedică dezvoltarea potențialului. Iar jucăriile STEM le oferă suport în acest sens.

Pentru a avea eficiență maximă, ele trebuie introduse de la vârste mici. Aceste tipuri de activități transformă chiar și cele mai provocatoare subiecte în noțiuni accesibile și abordabile pentru copii de toate vârstele. Ei reușesc practic să se distreze învățând.

În România acest tip de jucării este relativ recent apărut și le puteți găsi pe JouJou.ro, la brandul Playshifu. Brandul Playshifu a apărut în 2016, la inițiativa a doi prieteni, care ulterior au devenit și tătici. Cu experiență în tehnologia AR (realitate augmentată), în designul jocurilor și al jucăriilor și în storytelling, Playshifu a orchestrat o experiență magică prin intermediul jucăriilor inteligente figitale. Figital (fizic + digital) este un termen de marketing care descrie îmbinarea experiențelor digitale cu cele fizice.

Realitatea augmentată reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală.

Tehnologia inovatoare PlayShifu cu utilitate practică de învățare este grozavă. De exemplu globul pământesc interactiv Orboot este o jucărie educațională multipremiată, bazată pe realitate augmentată. Ajută la dobândirea cunoașterii lumii în ansamblul ei, a geografiei, științelor mediului, științelor sociale și sensibilității culturale. Este un joc STEM perfect pentru învățare timpurie, care stârnește imaginația și curiozitatea.

Pe JouJou.ro la brandul PlayShifu veți găsi jucării interactive destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Nu subestimați puterea jocului! Încurajați-vă copiii să învețe prin joc și joacă! Viitorul aparține tehnicii și tehnologiei.