A investi in educatie inseamna a investi intr-un viitor plin de oportunitati, unde barierele culturale sunt depasite cu usurinta si unde exista numeroase posibilitati de avansare in cariera. In categoria investiilor pentru educatie se incadreaza si cursurile de limba engleza, prin care copii invata de la varste fragede cum sa comunice in cea mai raspandita limba de circulatie internationala.

Exista parinti care prefera sa ii inscrie pe copii la cursuri de limbi straine inca din primii ani de viata, astfel incat acestia sa cunoasca vocabularul de baza al limbii engleze inainte de a ajunge la scoala. Pe de alta parte, multi dintre parinti prefera ca cei mici sa invete limba engleza de la scoala. Ambele variante sunt bune, insa exista si diferente: timpul de invatare, volumul de informatie dobandita, metodele de predare etc.

Care sunt avantajele inscrierii copiilor la cursuri de limba engleza?

Experienta invatarii limbii engleze poate incepe foarte devreme, odata cu implinirea varstei de 3 ani, care marcheaza debutul unei perioade in care copiii reusesc sa absoarba fara eforturi mari un volum semnificativ de informatie si reproduc cu entuziasm fraze pe care le aud in jurul lor si in desene. De aceea, copilaria este momentul oportun pentru a dobandi cunostinte de baza intr-o limba straina.

La scoala, invatarea limbii engleze si perfectionarea accentului se fac intr-un ritm mai lent, deoarece numarul de ore este limitat. De altfel, timpul pe care profesorul isi permite sa il aloce fiecarui elev este adesea insuficient. Pentru accelerarea procesului de invatare si pentru dobandirea garantata a unui nivel bun de limba, inscrierea la cursuri de engleza devine un plus pentru educatia copilului si o alegere cu beneficii multiple:

  • Stapanirea limbii engleze inseamna o mai mare incredere in sine

In cadrul cursurilor de limba engleza, profesorii utilizeaza metode de invatare adaptate varstei cursantilor. De exemplu, atunci cand acestia pronunta un cuvant gresit, profesorul nu le atrage instant atentia, ci mai degraba ii incurajeaza si ii motiveaza sa incerce din nou, fara a ii descuraja. Acest lucru ofera micilor elevi o mai mare incredere in ei, mentinandu-le activa dorinta de a invata.

Stapanirea limbii engleze inseamna posibilitatea de a comunica mai usor in timpul orelor de engleza de la scoala si de a lega prietenii cu persoane care au o limba materna diferita. Copiii care sunt capabili sa faca acest lucru vor fi complimentati si apreciati, ceea ce le va oferi curajul sa incerce si alte experiente pe viitor, cum ar fi sa invete inca o limba straina sau sa ia in considerare studii academice la o universitate din alta tara;

  • Detinerea unui certificat de limba engleza inseamna oportunitati de studiu in strainatate

Vorbind despre studii academice, trebuie mentionat si un alt avantaj pe care il presupune investitia in cursuri de limba engleza pentru educatia copilului. Parintii iau adesea in considerare inscrierea la astfel de cursuri a celor mici pentru a le asigura acestora un viitor academic plin de optiuni.

Daca invatarea limbii engleze incepe in timp util, elevii vor fi pregatiti in momentul admiterii la universitate sau chiar mai devreme sa dea un examen care sa le ateste nivelul de limba engleza, asa cum este Cambridge. Detinerea acestuia deschide portile catre numeroase universitati de renume din intreaga lume, ceea ce inseamna un viitor profesional presarat cu numeroase oportunitati;

  • Explorarea lumii si a diferitelor culturi este facilitata prin cunoasterea limbii engleze

Copilaria este o perioada marcata de curiozitate si de intelegere a lumii inconjuratoare. Cunoscand limba engleza, cei mici vor avea acces la un volum mai mare de informatie, cum ar fi carti, videoclipuri sau chiar calatorii, prin care pot descoperi intr-un mod interactiv si fascinant culturi diferite. Limba engleza se afla la tot pasul, iar parintii pot folosi melodii, jocuri si desene prin care sa il familiarizeze pe copil cu aceasta limba, ce va fi ulterior aprofundata la cursuri.

Posibilitatea de a intra inca de la varste fragede in comunitati de persoane care apartin unor alte culturi, oportunitatile de studiu si de cariera, precum si o mai mare incredere in sine si in propriile abilitati sunt principalele motive care argumenteaza faptul ca investitia in cursuri de limba engleza inca din copilarie aduce avantaje pe termen lung.

EdVenture School Bucuresti organizeaza de peste 16 ani cursuri de engleza interactive pentru copii, fiind si centru oficial de pregatire pentru examenele Cambridge – te invitam sa descoperi mai multe multe detalii despre aceste cursuri.