Poate părea puțin ciudat să citești o carte de poezii pentru copii și în același timp să vezi că sub ochii tăi prind viață personajele din carte. În acest moment în care ecranele sunt în viața noastră și a copiilor noștri atât de prezente, de ce să nu folosim tehnologia într-un mod corect, mai ales pentru oamenii mici. Un mod corect aici, însemnând un mod de joacă și de învățare, de exercițiu și de apreciere a cărților.

Mulți părinți și dascăli se tem că din cauza tehnologiei și faptului că oricât ai restricționa accesul – copiii au un interes crescut pentru tot ce înseamnă smartphones, tablete, computere – și, de asemenea, un acces crescut la acestea. Atunci de ce să nu folosim tehnologia într-un mod în care să aducă o îmbinare între cele două lumi: realitatea pe care o trăim cu toții și, ceea ce este din ce în ce mai răspândit – realitatea augmentată.

Samsung România lansează în această toamnă o noua experiență- inedită și dedicată atât oamenilor mici dar și celor mari – cu aplicația dARe by Samsung: Selfie cu elfii, prima carte de poezie pentru copii, în realitate augmentată, din România. Această carte este semnată de Carmen Tiderle și este o inițiativă de susținere a consumului corect de tehnologie, care demonstrează că universul cărților printate nu se pierde în lumea internetului și a multitudinii device-urilor, ci dimpotrivă, tandemul carte-tehnologie poate funcționa armonios, într-o manieră complementară și inovatoare.

Fiecare ilustrație din carte poate fi scanată cu dARe by Samsung și poate îmbogăți experiența de lectură pentru cei mici și cei mari și încurajând, astfel, apropierea între copii și părinți, prin intermediul tehnologiei, dar și dezvoltarea relației dintre copii și cărți.

Cartea – pe scurt –  este un mix interesant de natură și tehnologie: un urs polar și-a pus ochelarii VR, o albină a intrat pe Bee’nstagram, un elan, pe nume Moose, cu mult înaintea timpului său, și-a creat o mașină electrică. De asemenea, calul James are un canal de jocuri, iar un cuc din zonă s-a îndrăgostit de o dronă. Pentru motanul Zet, tehnologia nu mai este un secret iar leii își comandă mâncare online. Unicornii și elfii, firește, sunt interesați de selfie. Interesant, nu? Modul în care aplicația dARe by Samsung poate fi folosită îi poate apropia pe copii de citit, prin tehnologie.

Selfie cu elfii este un proiect de imaginație inițiat de Samsung România. Cartea a apărut la Editura Vellant, sub semnătura lui Carmen Tiderle, ilustrația și layout-ul sunt create de Vali Petridean, cu un conținut de realitate augmentată facilitat de aplicația dARe by Samsung, iar animațiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru. 

Aplicația dARe by Samsung  poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store, iar cartea poate fi cumpărată din librariile Carturești, fie comandată direct din aplicație sau de pe site-ul Editurii Vellant.

Urmărește pagina de eveniment Selfie cu elfii, iar dacă vrei să descoperi primele poezii augmentate pentru copii, Urbankid.ro susține invitația la evenimentul de lansare a cărții, sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, în mansarda librăriei Cărturești Verona.