Este important ca după vârsta de 6 luni să începi să introduci treptat noi alimente în alimentația copilului tău, iar carnea de pui este un aliment esențial. Aceasta are un rol important în dezvoltarea masei musculare din corp, fiind o sursă bogată de proteine. În plus, puiul are puțin calorii, așa că poate fi inclus fără probleme în meniul unui bebeluș. Însă, cum gătești carnea de pui, astfel încât aceasta să fie digerată ușor de cel mic?

Cum gătești carnea de pui 

Dacă vrei să introduci puiul în alimentația copilului tău, încearcă să cumperi mereu produse din carne de pui proaspete, refrigerate, pe care să le gătești în cel mult 24 de ore. 

Rețete cu carne de pui pentru copii

În general, copiii sunt destul de pretențioși la mâncare, mai ales atunci când vine momentul ca aceștia să încerce noi preparate. Așa că cel mai bine ar fi să optezi pentru rețete simple, în care ingredientul de bază să fie pieptul de pui – acesta având un conținut mai scăzut de grăsimi decât pulpele.

Supă de pui

Ingrediente supă de pui pentru copii:

  • 1 piept de pui
  • legume proaspete: morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, ceapă – spălate bine și tăiate mărunt.
  • 1 litru de apă
  • 50 gr de tăiței

Cum prepari supa cremă de pui?

Pentru început, spală bine pieptul de pui și taie-l în cuburi. Pregătește apoi o oală cu apă și pune carnea la fiert, la foc mediu. Când începe să se formeze spumă deasupra, o poți îndepărta ușor, astfel încât apa să rămână curată. Adaugă apoi legumele și lasă totul la fiert pentru o oră și jumătate. După ce legumele și carnea au fiert, poți strecura conținutul supei. 

Separat, poți fierbe tăițeii de casă pentru 10-15 minute, pe care îi vei strecura apoi și îi vei pune în supa simplă. Pasează apoi carnea și legumele cu blenderul și amestecă-le cu câteva linguri de supă. De asemenea, pentru un plus de aromă poți adaugă și o linguriță de ulei de măsline sau puțin unt. 

Pui cu pilaf de bulgur

Ingrediente pentru pui cu pilaf de bulgur

  • 4 bucăți de piept de pui dezosat
  • o cană de supă de pui
  • 1,5 cești de bulgur
  • spanac tăiat mare
  • frunze proaspet de busuioc
  • 1 cățel de usturoi

Cum prepari puiul cu pilaf de bulgur?

Prăjește carnea de pui cam 4 minute pe fiecare parte, într-o tigaie cu ulei încins. După ce carnea a căpătat o nuanță aurie, o poți scoate pe o farfurie și poți adăuga apoi în tigaie supa de pui și bulgurul, alături de restul ingredientelor. Bulgurul se gătește la foc mediu, până când dă în clocot. În momentul în care bulgurul începe să fiarbă, poți adăuga și bucățile de pui. Amestecă totul bine și lasă tigaia în continuare pe aragaz, la foc mic. Este important să lași mâncarea să fiarbă încet, astfel încât bulgurul să se înmoaie, iar puiul să fie cât mai fraged. La final, scoate puiul pe farfurie și adaugă peste bulgur și spanacul, busuiocul și restul condimentelor, și amestecă totul până când verdețurile se vor înmuia. La final, pilaful de bulgur se servește cald, alături de pieptul de pui.

Pui cu avocado și iaurt

Ingrediente

  • 1 avocado
  • 1 piept de pui
  • 1 iaurt natural 

Cum prepari puiul cu avocado și iaurt?

Aceasta rețetă este ideală pentru bebeluși, fiind extrem de simplu de pregătit. Pentru început, poți pune la fiert pieptul de pui pentru o jumătate de oră. Spală apoi fructul de avocado, curăță-l de coajă și scoate-i sâmburele. Este important să alegi un avocado bine copt, astfel încât conținutul să fie cât mai ușor de pasat. După ce carnea este bine fiartă, aceasta se pasează cu ajutorul unui blender și se amestecă cu pasta de avocado și cu 2 linguri de iaurt natural.

Așadar, carnea este o sursă importantă de proteine pentru cei mici, așa că după vârsta de 6-7 luni poți începe să introduci în alimentația copilului tău acest aliment, încercând rețetele cu carne de pui de mai sus.