Cele mai frumoase destinații pentru un sejur la plajă cu copiii3 min read

by | Sep 29, 2022 | adv

Copiii adoră marea! Joaca in nisip, construirea castelelor cât mai aproape de apă sau săparea după scoici ascunse care devin comori magice, fuga în mare după primul strat de cremă protectoare – toate acestea reprezintă libertatea copiilor când se află la plajă.

Sejururile în Grecia sunt foarte populare printre familii. Pe lângă activitățile obișnuite de pe litoral, copiii tăi pot descoperi o nouă lume, una pe care au văzut-o doar în poveștile lui Homer.

În acest articol am selectat cele mai frumoase destinații grecești unde poți face o escapadă cu familia pentru o vacanță scurtă sau mai lungă. Fiecare insulă are o atmosferă aparte, așa că depinde de voi să o alegeți pe cea care vi se potrivește!

1. Rodos

Rodos este o insulă grecească renumită pentru că este casa Colosului din Rodos – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – asigurând o imersie magică spre o istorie care-i va fascina pe cei mici. Orașul medieval înregistrat în Patrimoniul Mondial UNESCO, portul și meterezele sale, palatul marilor maeștri și castelul din Monolithos promit familiei tale o adevărată călătorie în timp.

Iar după o zi întreagă petrecută descoperind insula și istoria sa, copiii merită o pauză de înot și relaxare la plajă. Situată între două stânci, plaja din Tsambika este ideală cu nisipul auriu mărginit de o mare caldă, limpede și puțin adâncă.

2. Mykonos

Să descoperi frumosul Mykonos înseamnă să te scalzi în apele sale de safir și să te bucuri de un apus splendid care aprinde orizontul! 

Deși insula este cunoscută mai ales pentru atmosfera festivă, această destinație din Grecia are mult mai multe de oferit decât petreceri sălbatice până în zorii zilei. Este chiar o insulă distractivă pentru familiile cu copii.

Împreună puteți explora cel mai emblematic monument din Mykonos, Morile de vânt, sau vă puteți pierde pe străzile satului Chora. Oferă-le celor mici o vizită la muzeul maritim al Mării Egee pentru a afla mai multe despre viața mării și încheiați ziua relaxându-vă pe plajele fine, unde snorkeling-ul îi așteaptă pe cei mai aventuroși membrii ai familiei.

Vezi care sunt ofertele de hoteluri în Mykonos și pregătește-i pe cei mici de un sejur excepțional în Grecia!

3. Santorini

O insulă modelată în mod natural de-a lungul timpului de erupții vulcanice, Santorini este renumită pentru stâncile sale impresionante, casele văruite și capelele cu acoperiș albastru. Este unul dintre cele mai magice locuri din Arhipelagul Cicladelor unde poți trăi cu adevărat visul grecesc!

Satele din Santorini se înrădăcinează chiar lângă valurile mării sau pe marginea stâncilor. Poți face o plimbare cu familia prin aceste peisaje parcă scoase din cărțile poștale pentru o vacanță exotică și relaxantă. Cu siguranță copiii tăi vor avea nevoie de acest moment ca să-și încarce bateriile înainte să se întoarcă la școală. Și vor avea multe poze să le arate colegilor!

Un sejur în oricare destinație din Grecia cu copiii le va permite pasionaților de scufundări să descopere apele translucide, în timp ce gurmanzii familiei vor putea să se bucure de pește proaspăt și alte preparate tradiționale în tavernele grecești.