Organizarea unei petreceri pentru copii poate fi o activitate extrem de amuzantă și plină de satisfacție. Cu toate acestea, dacă nu ai un plan bine pus la punct, te poți trezi în mijlocul unei crize, foarte copleșitoare și stresantă. Vei intra în panică și nu este exclus să uiți detalii importante ale petrecerii, așa că nu lăsa nimic la voia întâmplării. 

Indiferent dacă este vorba despre o zi de naștere sau un eveniment fericit din viața copilului, primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru ca petrecerea surpriză să fie cu adevărat reușită, este să completezi o listă și un calendar. Poți afla în articolul de mai jos, care sunt pașii cei importanți pe care trebuie să-i bifezi, astfel încât nimic să nu fie lăsat deoparte. De asemenea, timingul este și el foarte important, deoarece unele sarcini, cum ar fi rezervarea locației, trebuiesc făcuți cu destul timp înainte de eveniment.

Atât mâncarea, dar și decorațiunile din locație vor juca și ele roluri foarte importante în reușita petrecerii, așa că va trebui să cauți cei mai buni furnizori de catering și să cumperi baloane cu heliu și confetti in diferite culori. Pictura pe față este și ea adorată de cei mici, iar un animator care se ocupă și de această sarcină poate fi destul de greu de găsit.

Iată care sunt cele mai importante detalii de care trebuie să te preocupi pentru organizarea unei petreceri surpriză perfecte. 

1. Data și ora

Având în vedere că este o petrecere pentru copii, ea poate să aibă loc în special dimineața sau după amiaza. Este de preferat în weekend, dar dacă este vorba despre o zi de naștere, poți alege exact ziua de săptămână în care este născut sărbătoritul. 

2. Tema petrecerii

În funcție de preferințele copilului, poți alege o tematică legată de animale, flori, personaje preferate, zâne sau supereroi. Organizarea petrecerii în jurul unei teme specifice, va face ca întreaga experiență să fie unică. Interesele copilului tău sunt destul de ușor de aflat, va trebui să ai în vedere cărțile sau filmele preferate. Unele decorațiuni pentru petrecere pot fi ușor de găsit în magazine, iar altele pot fi create de membrii de familie mai talentați în domeniul art & craft. Cele mai des întâlnite teme dintre care poți alege sunt: unicorni, supereroi, sirene, dinozauri, pirați, etc. 

3. Bugetul

În funcție de veniturile familiei, de numărul de invitați, de locație și de motivul petrecerii surpriză, este recomandat să stabilești un buget realist, care să nu-ți destabilizeze portofelul. Poți organiza o petrecere surpriză minunată, fără să cheltuiești sume exorbitante, dar asta nu înseamnă să alegi lucruri de o calitate care lasă de dorit. Petrecerile surpriză nu au costuri suplimentare față de petrecerile obișnuite, așa că ar trebui să știi care este suma relativă de care vei avea nevoie. 

4. Stabilește meniul

Surpriza petrecerii se poate prelungi și în ceea ce privește meniul, astfel încât poți da frâu liber creativității. Având în vedere că este o petrecere pentru copii, poți opta pentru gustări rapide, mai degrabă decât pentru feluri de mâncare clasice. Este mai complicat să ții copiii la masă pentru o perioadă îndelungată de timp, în care se aduce mâncarea. Din acest motiv, sandvișurile, pizza sau mini tartele dulci și sărate reprezintă cea mai bună alegere. Odată cu meniul, nu uita să comanzi și tortul, care va reprezenta punctul culminant al petrecerii.

5. Rezervă locația

Succesul petrecerii surpriză va fi dat și de locația pe care o vei alege. Aceasta nu trebuie să dea cu nimic de bănuit, atunci când vei conduce sărbătoritul, așa că va trebui să alegi ceva discret, dar cu potențial pentru distracție maximă. Locația trebuie să fie confortabilă pentru invitați și să poată găzdui o ceată de copii veseli și care au nevoie de spațiu pentru mișcare. 

 

Nu în ultimul rând, ai grijă să fii foarte discretă cu pregătirile, deoarece copiii au un al șaselea simț, care le spune atunci când li se pregătește ceva. De asemenea, spune-le și invitaților că este vorba despre o petrecere surpriză, astfel încât vor trebui să păstreze secretul până în ultima clipă.