Dacă ai fost invitată la o nuntă, cu siguranță îți pui întrebări referitoare la ținuta pe care o porți. Indiferent dacă-ți plac fustele sau rochiile, hainele trebuie să te avantajeze. Atât timp cât ții cont de silueta ta, nu vei da greș cu articolele vestimentare.

Ține cont de următoarele idei, ca să-ți alegi corect ținuta de nuntă, în funcție de forma corpului. Rezultatele vor fi pe măsură!

Ținuta de nuntă pentru silueta clepsidră

Considerată forma ideală a corpului, silueta clepsidră înseamnă o armonie a proporțiilor. Nu știi dacă te încadrezi sau nu în acest tip de siluetă? Privește-ți corpul și observă dacă ai o talie marcată, alături de bust și șolduri de aceeași dimensiune.

Dacă da, ai nevoie de haine care îți pun în evidență formele armonioase. Pentru un outfit de nuntă, cele mai potrivite sunt rochiile cu cordon în talie, sau prevăzute cu un corset. În acest fel, îți pui în valoare bustul, precum și talia de viespe. Femeilor cu silueta clepsidră li se potrivesc și rochiile sirenă, recomandate la orice eveniment. Ai câteva kilograme în plus? Mizează pe rochiile mulate în partea de sus, cu o tăietură în formă de A în zona inferioară a corpului.

Ținuta de nuntă pentru silueta androgină

O siluetă androgină presupune lipsa formelor bine definite și o tipologie corporală atletică. Și în acest caz, ai acces la o gamă variată de rochii de seară, pentru că o tipologie atletică îți permite să alegi modele cu aproape orice croială.

Totuși, se recomandă ca pentru o nuntă, să-ți evidențiezi mai mult picioarele. Dacă vrei să porți rochie, optează pentru un model mulat în partea de jos, cu structură sau accent în zona trunchiului. Sunt potrivite rochiile cu bretele după gât sau cu decolteu la baza gâtului, care complimentează o silueta androgină. Și rochiile cu decolteu în V sunt recomandate, fiindcă subțiază corpul din punct de vedere optic.

Ținuta de nuntă pentru silueta pară

Doamnele și domnișoarele cu o formă a corpului în formă de pară se remarcă prin coapse și posterior evidențiate, fără echilibru între zona bustului și a șoldurilor. Te încadrezi în acest tipar și nu știi ce să cumperi pentru nuntă? Ți se potrivesc rochiile care ascund șoldurile proeminente, precum modelele drapate în zona taliei. Ai în vedere și rochiile cu decolteu în V, care distrag atenția de la zona șoldurilor.

Poți să probezi și rochii din materiale fluide, voluminoase în zona bustului. Cele mai populare sunt rochiile din voal și satin, care avantajează o siluetă pară.

Ținuta de nuntă pentru silueta măr

Silueta măr este numită și corp oval, rotunjit în zona abdomenului. În caz că nu ești mulțumită de această parte a corpului, îți trebuie o ținută de nuntă care să o ascundă. Cea mai bună variantă pentru un eveniment special este rochia cu decolteu adânc, în V, într-o singură culoare.

Vrei să porți rochii cu modele? Ar fi indicat să aibă modele mici, în nuanțe închise. Și rochiile fără mâneci sunt variante de luat în seamă, dacă vrei să ți se vadă brațele subțiri.

Ținuta de nuntă pentru silueta triunghi inversat

În ultimul rând, te poți bucura și de o siluetă numită triunghi inversat. Aceasta propune o talie plată și șolduri mai înguste decât umerii. Ți se potrivesc ținutele de nuntă formate din rochii simple, fără modele ample în zona bustului, dar cu detalii în partea inferioară a corpului. Poartă cu încredere rochiile prințesă, care ți se potrivesc ca o mănușă.

Dacă ții cont de tipul tău de siluetă, vei alege fără probleme o ținută de nuntă în care vei fi admirată. Simte-te bine în pielea ta și optează pentru outfitul în care arăți minunat!