Silueta mamica
Ok, haideți să fim sincere mămicilor și să recunoaștem că sunt puține cele care sunt atât de norocoase încât după naștere nu trebuie să se gândească la faptul că au 2, 3, 4 kilograme în plus. Alăptatul obligă la o alimentație corectă și destul de strictă, dar după ce bebeii nu mai vor lapte, cred că mai toate mămicile se uită lung la rochiile sau fustele pe care le purtau fără probleme înainte de naștere și de care acum nu se mai pot bucura.
Noi suntem de părere că orice mămică este sexy indiferent de situație și că nu un centimetru în plus sau în minus este factorul care contează, ci atitudinea, iar atunci când o mămică se simte bine în propria piele, atunci ea va fi cea mai frumoasă mămică din lume, pentru că are încredere în ea.
Nu a fost însă îndeajuns să ne mulțumim cu ceea ce credem noi, așa că am “luat la întrebat” alte mămici să vedem care este și părerea lor cu privire la asta.
Nu aș fi sinceră dacă spun că nu am avut astfel de probleme, dar am încercat să mi le țin în frâu până după alăptare. Cred că întregul meu organism s-a schimbat după naștere, de exemplu dacă înainte mâncam cât doream și nu puneam nimic, acum orice ciocolată parcă se simte la cântar. Oricum, cu puțin sport și o alimentație ok s-au topit și kilogramele în plus și a revenit și încrederea în mine. Știu că o mămică este frumoasă în orice situație, dar încrederea dată de faptul că am putut să pot o rochie de dinainte să fiu gravidă a fost de neprețuit”, ne-a povestit Andra, mămică de băiețel.
Eu am o fetiță de doar câteva luni și am decis că alăptatul este mai important decât orice altceva în momentul acesta. Am kilograme în plus, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Cu toate acestea, cred că să fii mămică înseamnă și să fii femeie, iar o mămică tristă care nu are grijă de ea nu va putea oferi momente vesele copilului ei. Așadar, nimeni nu ar trebui să uite atunci când se pune problema de ieșit din casă că sunt necesare câteva minute în fața oglinzii. Cred că o mămică adevărată poartă jeanși slim și nu pantaloni de pijama în parc, merge cu încredere la o petrecere cu o rochie roșie și cu copilul în brațe și nu se rușinează să vorbească despre lipsurile și planurile ei în ceea ce privește atât creșterea copilului, cât și silueta sau orice alt subiect considerat ori nu unul tabu pentru ceilalți”, spune Ioana, mămică de fetiți de doar trei luni.
Voi ce credeți?
Sursă foto: schani/ Flickr.com.