Amenajarea camerei copilului este întotdeauna o provocare, mai ales că transformările pe care le faci sunt strâns legate de schimbarea vârstei. Dacă în primii ani alegerile sunt aparent simple, odată ce micuțul tău crește, este nevoie să iei în calcul și preferințele lui.

Iată câteva metode simple prin care poți transforma camera copilului astfel încât să fie pe placul oricărui mic pretențios.

Decorează patul cu pături și cuverturi deosebite

Atmosfera primitoare este esențială în cameră, pentru ca cel mic să se simtă liniștit și în siguranță. Pentru asta, îți recomandăm să alegi dintr-o multitudine de modele de cuverturi moi și pufoase, care vor însufleți interiorul încăperii și îi vor oferi copilului confort.

Indiferent că optezi pentru cuverturile colorate, simple sau pentru cele cu model, toate se vor integra perfect în ansamblul de elemente colorate ce definesc un decor de poveste.

Decorează pereții cu stickere

Stickerele sunt o modalitate foarte bună de a decora, mai ales că oferta este una cu adevărat amplă. De la personaje din desene animate, la eroi din cărți sau citate motivaționale, fiecare dintre aceste idei își poate lăsa amprenta într-o cameră pregătită în detaliu pentru cel mic.

Dacă micuțul tău se teme de întuneric, atunci autocolantele fosforescente sunt o soluție la îndemână pentru a-i transforma dormitorul într-un loc magic în care să se simtă în siguranță. 

Alege perdele cât mai colorate

Spre deosebire de camerele pentru adulți, unde sunt preferate draperiile în nuanțe monocrome, în cazul camerelor pentru copii, ai libertate deplină de alegere. Poți opta pentru perdele sau draperii cu model, cu desene sau chiar cu elemente 3D. De asemenea, poți să iei în calcul și folosirea perdelelor multicolore, transparente sau opace, pentru că limita ține doar de preferințele tale și de cele ale copilului.  

Alege mobilier alb sau colorat

Mobilierul din camera copiilor nu trebuie să respecte condiționările unei camere de zi. Așadar, un dulap alb, luminos, cu mânere colorate poate fi o alegere excelentă. De asemenea, dulapurile roz, bleu sau verzi care vor crea o atmosferă de basm, pot fi pe placul celor mici.

Poți opta atât pentru nuanțe pastel, cât și pentru culori puternice, pentru că nu există nicio limită la nivel de utilizare a culorii într-o cameră pentru copii.  

Alege un pat colorat

Patul pentru copii a evoluat foarte mult în ultimii ani. De la cele simple, clasice, am ajuns în prezent să avem game ample de modele spectaculoase. Cei mici se pot bucura de paturi în formă de mașini, bărcuțe, iepurași, unicorni sau căsuțe, paturi extrem de colorate și foarte explicite la nivel de detalii, acestea fiind doar o mică parte din marea de opțiuni.

Nu uita că patul trebuie să aibă și o saltea confortabilă pe măsură, una care să se potrivească spațiului, astfel încât aspectul final să fie unul deosebit, iar somnul copilului să fie liniștitor.

Folosește corpuri de iluminat decorative

Știm cu toții că în camerele pentru copii nu trebuie să lipsească imaginația. De aceea, pentru a o stimula, poți decora camera cu diferite proiectoare și corpuri de iluminat, care să combine rolul practic cu cel estetic.

Vei vedea că cel mic va fi fascinat de proiecția luminii unei lămpi disco multicolore sau de jocul de lumini de la corpurile de iluminat cu telecomandă. Poți completa atmosfera cu lămpi de veghe cât mai creative care să îl ajute pe micuțul tău să se odihnească mai bine. 

Decorează folosind jucării de pluș

Folosirea jucăriilor de pluș pentru decorare nu este un element nou inventat. Din contră, am putea spune, însă tocmai această soluție este una salvatoare dacă vrei să transformi camera copilului tău într-un loc vesel și colorat. Alege jucăriile în funcție de mărimea dormitorului și de preferințele celui mic. Dacă spațiul îți permite, poți opta pentru ursuleți de pluș mari care se vor transforma în cele mai confortabile fotolii. 

Atunci când decorezi camera celui mic este bine să ții cont și de dorințele acestuia și să discutați împreună ideile de amenajare. Totuși, dacă vrei să-l surprinzi, atunci cea mai simplă metodă este să privești tu camera prin ochi de copil, iar din această perspectivă, ideile de amenajare vor fi cu siguranță mai clare și mai creative. Ține cont și de sfaturile noastre și transformă camera micuțului tău într-un loc de poveste.