Tot ce ține de camera celui mic, de alegerile privind confortul micului bebeluș, sunt o greutate și o provocare pentru un nou părinte. Stresul de început este firesc și mai cu seamă pentru că există atât de multe opțiuni la ora actuală, există o oarece confuzie despre ce să fie ales, ce este mai bun din ce este mai bun.

Pentru pat sunt necesare tot atât de multe produse ca și pentru cel de adult, adică set complet de lenjerie. Cât despre pilote copii și pernele recomandate, sunt câteva detalii de spus.

Perna – trebuie să fie una mică, subțire, moale. În primele luni de viață recomandarea este ca cel mic să doarmă pe suprafață plană. Altfel spus nici nu i-ar trebui pernă, de aceea nici nu veți găsi în comerț perne moi, groase pentru categoria de vârstă 0-6 luni. De preferat să fie una cu umplutură hipoalergenică.

Pilota – trebuie să corespundă ca mărime cu dimensiunile patului. Există varianta celor imprimate, însă de regulă în aceste cazuri depindeți de o paletă cromatică. Așadar o versiune clasică de pilotă albă va fi ideală pentru că puteți opta pentru tot felul de seturi colorate care îmbracă aceste piese de pat.

Pilote pentru copii sunt disponibile și în online, unul din aceste eshop-uri de nișă fiind www.finette.ro. Dacă tot ați ajuns aici puteți descoperi un univers al țesăturilor de calitate. Lenjeriile de pat potrivite pot fi ușor de găsit aici.

Ce lenjerie de pat ar trebui aleasă

Unii ar spune că tot ce este necesar unui copil este aceeași poveste cu ce avem noi adulții nevoie, însă în dimensiuni mai mici. Într-o oarecare măsură este adevărat, întrucât veți alege o lenjerie de pat după aceleași principii de calitate pe care le aveți cu toții: să fie o dimensiune potrivită patului, să fie din material de calitate, care rezistă la spălări repetate.

Producătorii de lenjerii de pat pentru copii au intuit foarte bine cam ce preferințe primează în rândul părinților și copiilor. Acum vorbim despre seturi practice și atractive. Au închidere un fermoar ascuns – mai bun decât nasturii care se pot rupe din cusătură. Sunt sigure din acest punct de vedere. Sau sunt de tip plic și nu lasă la vedere perna sau pilota.

Imprimeurile sunt de preferat a fi dintre cele mai vesele. În camera copilului sunt primele povești spuse, primele aventuri din lumea copilăriei și deci universul celui mic este creat cu grijă. Lenjeria de pat atractivă și viu colorată va fi de dorit. Iar când crește și începe să aibă favoriți și eroi pe care îi iubește, cel mic își va dori lenjerie de pat cu aceștia, cu personaje, zâne sau animale diverse.

La finette.ro veți regăsi o categorie special dedicată lenjeriilor de pat pentru copii. Fiecare set este detaliat, despre cum să fie întreținut, spălat și ce grad de rezistență are la uzură, spălări repetate. Desigur, cele din bumbac sunt o recomandare absolută.