Cand auzim vorbindu-se de durerile de sarcina, daca nu am experimentat aceasta stare, ne gandim mai mult la disconfortul travaliului si al nasterii. Dar cele 9 luni de sarcina inseamna, pentru unele viitoare mamici, durere si multe stari de disconfort din cauza schimbarilor corporale si de greutate pe care le vor cunoaste in aceasta perioada.

Majoritatea durerilor legate de sarcina sunt in concordanta, intr-un fel, cu lipsa de sprijin. Este o realitate faptul ca intregul tau corp suporta o greutate suplimentara in timp ce beblusul tau creste si asta pune presiuni intense pe spate, solduri, osul pelvian si picioare. Disconfortul se poate resimti in special in timpul si dupa somn, cand ai stat intr-o pozitie mai putin ergonomica ore intregi.

Deoarece exista putine optiuni de ameliorare a durerii pe cale medicamentoasa, trebuie sa fii creativa cu privire la prevenirea si tratarea acestor disconforturi. Folosirea unei perne special creata pentru aceasta perioada, reprezinta o modalitate excelenta de a ameliora multe dintre cele mai frecvente dureri care afecteaza femeile insarcinate. 

Cum te ajuta si ce perna pentru gravide ar putea fi potrivita pentru tine

Perna de gravide sunt special concepute pentru a oferi un sprijin suplimentar in toate locurile afectate de bebelusul si burtica in crestere. Silueta unei femei insarcinate este unica, iar majoritatea pernelor traditionale nu sunt facute pentru a imbratisa silueta acesteia, lasand viitoarea mama vulnerabila in fata durerilor de spate, crampelor in zona picioarelor sau durerilor in zona pelviana si, in cele din urma, noptilor nelinistite sau chiar insomniilor.

Din pacate astfel de perne pentru gravide nu prea se gasesc in multe magazine fizice fiind relativ voluminoase pentru a fi expuse, insa intr-un magazin online cu articole pentru copii cu siguranta vei gasi mai multe modele.
O perna de gravide, poate reduce presiunea asupra schimbarii punctelor enumerate mai sus, incadrandu-se in toate colturile pentru a preveni si reduce durerea in acele zone cheie.

Exista trei zone principale care beneficiaza de un sprijin suplimentar in timp ce dormi daca utilizezi o perna de gravide: burtica, spatele si picioarele

Desi s-ar putea sa nu faca minuni pentru toata lumea, in general o perna de gravide poate:

  • Usura gasirea unei noi pozitii confortabile de dormit.
  • Gatul, spatele si soldurile vor ramane aliniate in timpul somnului.
  • Reduce presiunea din jurul soldurilor si a osului pelvian, mentinandu-ti picioarele paralele intre ele.
  • Imbunatati circulatia.
  • Imbunatati conditiile obisnuite ale sarcinii, cum ar fi arsurile la stomac, congestia nazala si crampele la picioare.
  • Impiedica rasturnarea accidentala in timp ce dormi.

Tipuri de perne pentru gravide

La fel ca orice alt tip de perna, ceea ce functioneaza pentru altcineva nu va functiona neaparat pentru tine. Gasirea pernei potrivite implica deseori o buna informare. Din fericire, exista o multime de optiuni diferite. Cele mai multe perne pot fi grupate in functie de forma, cu diferite forme care raspund nevoilor diferite. Iata cateva:

In forma de C – Sprijina spatele sau burta, mentine picioarele si soldurile paralele. Tine gatul sprijinit si aliniat cu spatele.

In forma de U – Sprijina in mod egal fiecare parte a corpului, mentine picioarele si soldurile paralele, tine gatul sprijinit si aliniat cu spatele.

In forma de semiluna – Sprijina o anumita portiune a corpului, cum ar fi sub burta, spatele tau sau zona dintre genunchi. Poate preveni rasturnarea in timpul somnului.

In cele din urma, nu uita sa iei in considerare materialul: pernele sunt fabricate si acoperite cu o varietate de materiale textile, dintre care unele pot fi mai confortabile pentru tine decat altele. De obicei, este recomandat bumbacul 100%.

Acestea fiind spuse, daca te confrunti in timpul sarcinii cu disconfort, dureri si lipsa somnului, alege una din pernele de gravide de la Kidizi confectionate cu drag in Romania. Designul lor ergonomic te va ajuta sa iti gasesti pozitia cea mai buna care sa iti ofere sustinere totala si sa te ajute sa te relaxezi. In plus, aceasta investitie nu va fi una de scurta durata, deoarece pernele pentru gravide sunt utile si dupa ce vei naste, fiind de un real ajutor in timpul alaptarii.