Din lista accesoriilor necesare pentru femei face parte și geanta, care se poate asorta la orice ținută. Pe lângă rolul său estetic, o geantă de calitate te ajută să iei cu tine toate obiectele de care ai nevoie, pe care să le ții în siguranță.

Desigur, din garderoba femeilor fac parte numeroase modele de genți, pe care le aleg în funcție de model, culoare sau mărime, astfel încât să se potrivească perfect cu ceea ce poartă. Nu știi cum să alegi o geantă ideală, pe care să o porți cu orice, oricând și oriunde? Ține cont de criteriile de mai jos, care te ajută să achiziționezi un model perfect.

Cumpără o geantă din materiale de calitate

Primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când alegi o geantă? Calitatea! Materialul de calitate este un must-have în ceea ce privește gențile, de aceea este recomandat să optezi pentru piele, care rezistă în timp și își menține aspectul.

Dacă geanta ta nu este confecționată din piele, optează pentru un model sintetic durabil, verificând cusăturile și sistemul de închidere. O geantă confecționată dintr-un material rezistent reprezintă o alegere inspirată, de care te poți bucura ani la rândul. Găsești numeroase modele de genți Guess, care se potrivesc cu orice stil vestimentar.

Optează pentru genți în nuanțe versatile

O geantă purtabilă în orice moment trebuie să aibă o nuanță versatilă, care să nu iasă prea mult în evidență. De pildă, gențile negre se potrivesc cu orice ținută și la orice eveniment. 

Chiar dacă negrul se potrivește cu orice, poți să acorzi atenție și nuanțelor neutre de gri, bej sau alb, la fel de ușor de asortat. În plus, gențile în nuanțe versatile deschise vor oferi ținutelor tale o tentă elegantă, apreciată de orice privitor.

Alege genți cu formă clasică

Un criteriu de luat în calcul în alegerea genții este și forma. Pentru a beneficia de un accesoriu purtabil în orice context, lasă deoparte gențile de formă neregulată. Oricât de cool ar fi o geantă în formă de trapez sau un model sac, cu franjuri, doar geanta cu formă clasică te scoate din încurcătură.

Gențile clasice nu se demodează niciodată în ceea ce privește designul, de aceea sunt o investiție care merită.

Gândește-te la mărimea genții

Pentru a nu da greș, este recomandat să nu investești în genți prea mari sau prea mici. Gențile mici nu îți oferă spațiu suficient pentru a lua cu tine lucrurile personale, în timp ce gențile mari sunt exagerate și oferă impresia că mergi cu bagajul făcut non-stop.

Ai nevoie de o geantă de dimensiuni potrivite? Optează pentru o geantă de mărime medie, cu laturi de 20-30 de cm. La fel de importantă este și compartimentarea. Buzunarele interioare te ajută să depozitezi obiectele mici, precum cheile, pe care să le găsești rapid când ai nevoie.

Ia în calcul dimensiunea baretei

Mergi mult pe jos în fiecare zi? Dacă răspunsul este da, vei avea nevoie de mâini libere. În acest caz, poți achiziționa o geantă cu baretă pe umăr. O femeie care nu merge prea mult pe jos poate opta pentru o geantă cu bareta scurtă, pe care să o poarte într-o singură mână.

În afară de dimensiunea baretei, ia în calcul și materialul din care este realizată. O baretă trainică îți oferă siguranță și nu implică riscul de a pierde geanta, un lucru deloc plăcut.

Ține cont de forma corpului tău

Geanta perfectă este un accesoriu care îți evidențiază silueta. De aceea, dimensiunea genții trebuie să fie proporțională atât cu înălțimea ta, cât și cu forma corpului.

Ești o persoană minionă? Alege o geantă în raport cu dimensiunile corpului tău, de o formă pătrată. În schimb, pentru femeile înalte, se potrivesc gențile de dimensiune medie sau mare, cu o formă rotundă.

Evită gențile cu detalii exagerate

Atunci când îți cumperi o geantă realizată din materiale de calitate, probabil îți dorești să o porți cât mai mult timp. Totuși, nu uita că moda este trecătoare! Din acest motiv, este indicat să porți genți cât mai simple, fără logo-uri vizibile sau detalii exagerate.

Mai mult, detaliile precum lanțurile, franjurii sau fermoarele pot să scadă din eleganța naturală a genții. Toate aceste detalii fac ca geanta să fie mai greu de întreținut și mai predispusă la zgârieturi.

Ai în vedere aceste criterii atunci când îți cumperi o geantă, ca să o porți la orice eveniment. Nu trebuie să te grăbești, alege materialul potrivit, ia în calcul forma genții, mărimea și culoarea, astfel încât să o poți asorta cu orice ținută.