Ceaiurile au fost, dintotdeauna, considerate un aliat puternic pentru sănătate. Cu beneficii nenumărate, de la întărirea sistemului imunitar, până la lupta cu kilogramele în plus, ceaiurile și infuziile din plante sunt recomandate pentru uzul zilnic. În privința ceaiurilor de slăbit, acestea acționează în mai multe feluri. Fie taie pofta de mâncare, fie ajută digestia, fie îmbunătățesc forma fizică printr-un surplus de energie. Iată care sunt cele mai recomandate ceaiuri pentru persoanele care vor să slăbească.

Ceaiul verde

Când vine vorba despre ceaiuri de slăbit, ceaiul verde este cel mai recomandat, datorită conținutului bogat de catechine. Acești compuși cu efect antioxidant susțin metabolismul și ajută organismul să elibereze grăsimea din țesutul adipos, în special, la nivelul abdomenului. Ceaiul verde susține funcția hepatică și ajută organismul să se detoxifice mai rapid, dar și să ardă grăsimile mai eficient. În plus, mai multe studii au arătat că persoanele care beau ceai verde și fac sport, pierd mai rapid kilogramele în plus. 

Ceaiul de lămâie

Ceaiul de lămâie are un conținut bogat de d-limonene. Acest compus care se regăsește în citrice are efecte diuretice și este folosit, adesea, pentru slăbit. Ceaiul de lămâie ajută, în special, în cazurile de retenție de apă, provocate de dietele bogate în sare sau de consumul excesiv de alcool. În plus, unele studii au arătat că d-limonene are un efect terapeutic asupra metabolismului, în special, în cazul persoanelor care suferă de obezitate.

Ceaiul alb

Ceaiul alb este excelent pentru slăbit pentru că împiedică formarea celulelor de grăsime. Mai mult, acest tip de ceai crește capacitatea organismului de a transforma grăsimea existentă în celule în energie. De altfel, cu cât este mai mult studiat ceaiul alb, cu atât se descoperă mai multe beneficii ale acestuia. Compușii chimici din ceaiul alb protejează și pielea de efectele nocive ale radiațiilor solare, fiind, astfel, un excelent remediu împotriva îmbătrânirii premature.

Ceaiul negru

Ceaiul negru este un bun înlocuitor pentru cafea, mai ales, pentru că el are și efecte benefice asupra sănătății și a siluetei. Pe lângă efectul diuretic, o ceașcă de ceai negru pe zi îmbunătățește funcția cardiovasculară și nivelurile generale de energie. Astfel, vei avea mai multă putere să faci tot ce ți-ai propus, peste zi, inclusiv activități sportive care te ajută să slăbești. Mai mult decât atât, consumul regulat de ceai negru ajută organismul să secrete mai mult interferon, o substanță benefică organismului care luptă cu infecțiile.

Ceaiul de valeriană

Te-ai gândit până acum cât de important este somnul, atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus? Chiar și câteva ore de somn pierdute pot avea un impact negativ asupra metabolismului. Lipsa somnului afectează secreția gherlinei, un hormon care reglează apetitul și poate crește nejustificat pofta de mâncare. În schimb, când organismul este odihnit, hormonii care susțin arderea grăsimilor sunt în parametri optimi. De aceea, somnul este vital în cazul persoanelor care țin regim. Ceaiul de valeriană, cu efectele sale liniștitoare, este considerat un sedativ ușor și poate crește calitatea somnului.

Ceaiul de afine

Afinele sunt printre fructele care conțin cei mai mulți antioxidanți cu efect antiinflamator. De aceea, ceaiul de afine este recomandat, în special, persoanelor care suferă de probleme digestive cauzate de inflamație: balonare etc. În plus, ceaiul de afine susține procesul de ardere a grăsimilor, fiind recomandat persoanelor care vor să slăbească.

Ceaiul de fenicul

La fel ca afinele, feniculul are proprietăți antiinflamatoare. Ceaiul de fenicul are un gust ușor dulceag și este recomandat tuturor persoanelor care suferă de balonare sau alte probleme gastrointestinale. Este foarte bun și pentru cei care vor să slăbească 1-2 kilograme.

În concluzie, ceaiurile de slăbit pot acționa atât la nivelul apetitului, prin suprimarea poftei de mâncare, precum și la nivelul sistemului digestiv, vindecând inflamația care provoacă balonare sau acumularea țesutului adipos în exces. Proprietățile diuretice ale ceaiurilor de slăbit le fac eficiente și în cazul retenției de apă, care aduce, adesea, câteva kilograme în plus.