Atunci când amenajezi camera bebelușului, una dintre cele mai mari griji o reprezintă siguranța acestuia. Dar, pe lângă siguranță, trebuie avute în vedere și alte calități, deoarece bebelușul va avea nevoie de confort și de liniște. Primul pas în amenajare este să te gândești la tipul pardoselii, mai ales, că bebelușul nu va sta întotdeauna în pătuț. Cunoscând toate aceste lucruri, iată care sunt cele mai bune pardoseli pe care le poți folosi pentru camera bebelușului.  

Parchetul

Parchetul este una dintre suprafețele calde pe care le poți folosi pentru amenajarea camerei bebelușului. Parchetul laminat, stratificat sau din lemn masiv sunt opțiuni pe care e bine să le ai în vedere, în momentul în care vei amenaja camera copilului. Poți folosi parchetul ca atare sau poți acoperi suprafața cu un covor, rezultatul fiind o suprafață ușor de curățat, elegantă și foarte estetică.

Gresia 

Deși face parte din categoria suprafețelor reci, gresia poate fi folosită pentru camera copilului fiindcă suportă un sistem de încălzire în pardoseală. În plus, gresia poate fi acoperită cu mochetă sau covor, la nevoie. Dacă știi exact ce vrei, la Mathaus gasesti gresie pentru interior la preturi accesibile, în diferite culori sau modele, care să se potrivească oricărei idei de amenajare a camerei copilului. 

Gresia este avantajoasă și pentru că este durabilă, nefiind nevoie să o înlocuiești la intervale scurte de timp. De asemenea, se întreține cu ușurință și necesită doar o planeitate perfectă, pe care o poți asigura o șapă autonivelantă. Și, fiindcă va avea nevoie de doar câteva zile pentru uscare, vei putea folosi suprafețele într-un timp foarte scurt. Gresia se potrivește în aproape orice context structural și oferă și avantajul de a oferi placări rezistente, fără să „fure” din dimensiunea spațiului util. 

Pardoseală epoxidică

Pardoselile realizate din rășină epoxidică sunt unele dintre cele mai rezistente tipuri de suprafețe și se pretează în aproape orice tip de cameră. Poți realiza modele colorate sau poți opta pentru ceva mai simplu, însă, în ambele cazuri, rezultatele vor fi aceleași. Suprafețele epoxidice au avantajul că rezistă foarte bine în timp, se curăță ușor, cu aproape orice tip de substanță. Un alt avantaj este acela că nu degajă substanțe nocive și sunt și foarte rezistente la șocuri mecanice.

Mocheta

Mocheta este una dintre alegerile cele mai bune pentru camera copiilor, însă,au cel puțin două dezavantaje. Acumulează praf și e mai greu de curățat în regie proprie. Pentru că trebuie să fie curățată chimic, în centre specializate, la anumite perioade de timp acoperirea suprafețelor de pardoseală devine inutilizabilă.

Disponibilă într-un număr mare de culori și texturi, mocheta este folosită de foartă multă vreme pentru acoperirea suprafețelor de orice tip atât în cadrul locuințelor individuale, cât și în cadrul sediilor de birouri sau a spațiilor comerciale. 

Joaca, sprijinul, ordinea sunt în directă legătură cu dezvoltarea armonioasă a copilului, motiv pentru care tipul pardoselii alese este foarte important. Specialiștii recomandă ca pardoseala aleasă să ofere sprijin și să nu permită sau să preîntâmpine  accidentările.