la zoo BudapestaBudapesta este chiar un loc de mers cu piticul, chit că e mic mic de stă în cărucior sau dacă de abia învaţă să meargă sau e mai măricel. Noi am ajuns acolo mulţumită Paravion.ro şi concursului de pe Facebook pe care l-am câştigat. 🙂
Prima impresie frumoasă: hotelul Ibis Heroes Square. Am cerut pătuţ de bebeluşi şi până să ne aranjăm noi bagajele în cameră deja îl şi instalaseră. Şi chiar pătuţ din lemn. Tot la hotel, unde am luat micul dejun, am cerut scăunel de masă pentru copii. Aşa că am stat în fiecare dimineaţă, toţi 3 la masă fără să trebuiască să plimbăm copilul în braţe de la unul la celălalt.
patut la hotel Ibis
Am avut vreme frumoasă aşa că am luat oraşul la picior. La piciorul nostru că domnişoara noastră a stat mai tot timpul în spate la tati, într-un back carrier special, foarte util când nu poţi să cari căruciorul mare pe avioane, taxiuri sau alte mijloace de transport.
la pizza hut budapesta
În absolut toate restaurantele sau terasele în care ne-am oprit pentru un prânz sau gustare aveau scăunel de masă pentru copii. Într-o zi am trecut pe la Pizza Hut, în alta ne-am odihnit pe terasa Anna Cafe (chiar la capătul vestitei străzi din centrul oraşului, Vaci Utca). A fost foarte bine şi la restaurantul mexican Iguana bar & grill (unde nu numai că aveau scaun de copil, meniu pentru copii dar şi masă de înfăşat la toaleta doamnelor). Chiar şi restaurantul mai de lux Robinson Cafe aflat lângă grădina zoologică, pe malul unui lac plin de răţuşte a fost un loc foarte prietenos copilului (şi aici scăunelele erau tot de pe la Ikea 🙂 ).
la iguana bar&grill
Toată lumea a fost foarte drăguţă cu copilul. Foarte săritori, zâmbitori, ba chiar ne-au adus de la bucătărie (la restaurantul mexican) o banană pentru gustarea Ioanei (că deh, Ioana încă nu mânca din specialităţile lor) şi nu erau deranjaţi de mormanul de fructe, covrigi şi hârtii lăsate în urmă, pe jos…cu scuzele de rigoare, normal (că nu ne lăsau să strângem noi).
Gradina Zoologica Budapesta
În ultima zi am fost la Zoo (care era chiar visavi de hotel!). Aici am văzut cea mai mare expoziţie de cărucioare, wrap-uri şi triciclete fără pedale … aaa.. şi animale, normal 🙂 Este într-adevăr ceva ce nu trebuie ratat când eşti cu copilul prin Budapesta. Atracţia cea mare a fost hrănirea căpriţelor (era un loc special, o curticică plină de capre şi iezi pe care puteai să îi hrăneşti cu mâncare specială, cumpărată de acolo); dar cea mai frumoasă a fost hrănirea cămilelor, ce stăteau la gard, prietenoase şi îşi aşteptau porţia. Tot în cadrul grădinii zoologice erau mai multe terase unde te puteai odihni, bea un suc sau lua o gustărică, mai ales că durează câteva ore bune să te plimbi prin toată locaţia.
Zoo Budapesta
Nouă ne-a mai plăcut foarte mult plimbarea cu metroul (micuţ, cochet şi retro). La 3 minute de hotel era staţia de metrou şi în 10 minute eram deja în centrul oraşului. Apoi a fost plimbarea pe malul Dunării şi un târg de produse handmade şi tradiţionale, în care am nimerit întâmplător…
pe malul Dunarii in Budapesta
Ce am experimentat noi şi nu a fost prea ok: într-o zi am colindat vreo 2 farmacii şi 2 supermarketuri din centru în căutare de mâncare pentru bebeluşi şi nu am găsit nimic. Într-un final am reuşit să cumpărăm câteva borcănaşe de la un magazin de lângă hotel. Aşa că nu mergeţi pe principiul: la ungurii sunt mai ieftine, cumpărăm de acolo, că s-ar putea să aveţi o surpriză neplăcută chiar când vă este lumea mai dragă… Apoi am experimentat şi statul prin aeroport mai mult decât ne-am fi dorit din cauza anulării zborului către Bucureşti. Dar nu vă impacientaţi, aeroportul este mic dar poţi să distrezi un copil pe acolo. Nu, nu este loc de joacă dar au scăunel de masă la restaurant şi avioanele pot fi chiar foarte fascinante pentru un copil.
Catedrala Budapesta
Per ansamblu weekendul la Budapesta a fost foarte frumos.
Urbankid.ro recomandă: mergeţi la Budapesta cu copilul!
In caz va intrebati, da, cel mic are nevoie de pasaport.