vacanta la cort
Numai când vă gândiți la ideea unei vacanțe la cort ridicați din sprâncene, așa’i? Dar lucrurile nu stau deloc așa, plus că metodele de distracție sunt muuult mai multe. Mai mult decât atât: să fim serioși ce poate fi mai frumos decât un foc de tabără în fața cortului, iar dacă ne gândim la experiențele care stau la baza educației celor mici cu siguranță a merge în vacamță cu cortul este una dintre cele mai frumoase.
Pentru că de multe ori complicăm lucrurile în loc să le simplificăm am descoperit câteva lucruri care nu trebuie să lipsească din niciun bagaj atunci când mergem în vacanță la cort în familie:

  • Înainte să începeți să strângeți toate hainele, prosoapele, jucăriile și mai știu eu ce găsiți prin casă, gândiți-vă că bagajul trebuie să fie unul cât mai mic. Da, știu, probabil veți pleca cu mașina și nu aveți probleme în a îndesa în portabagajul mașinii o mie și una de lucruri, dar nu aveți nevoie de toate. Cum probabil că veți pleca la mare sau la munte, totul se simplifică la haine groase și haine subțiri. Fără alte 10 pulovere, 20 de perechi de pantaloni, 60 de perechi de șosete pentru “orice eventualitate”.
  • Tot legat de haine, e destul de complicat să aveți un loc special pentru hainele murdare, așadar un coș de tip “plasă” pentru toate lucrurile deja purtate vă va fi mereu la îndemână. Plus că așa veți fi mereu siguri că lucrurile murdare nu vor fi amestecate niciodată cu cele abia scoase din bagaj.
  • Nu uitați acasă creioanele colorate, câteva cărți, caiete pentru colorat și plastilina. Toate acestea vor alunga orice clipă de plictiseală.
  • Pe lângă haine avem nevoie și de tot felul de produse de igienă. În loc să le așezați pe toate în același loc, mai bine faceți pachețele diferite pentru fiecare membru al familiei. Astfel, cremele de față ale mămicii nu vor curge peste săpunul pentru copii sau peste gelul de ras al tătălui. Și nici nu veți uita nimic acasă, pentru că fiecare are bagajul lui.

Voi ce alte sfaturi mai aveți pentru familiile care vor să plece în vacanță cu cortul?
Citiți mai multe pe babycenter.com.
Sursă foto: Wisconsin Department of Natural Resources/ Flickr.com.