Ca să împăcăm și capra și varza noi propunem așa: să-i plimbăm pe copii peste tot prim România acum, cât sunt mici, pentru că mai încolo, când vor crește au tot timpul din lume să exploreze orice colț al lumii vor. Până atunci însă, orice week-end e valoros și poate fi petrecut într-o mică vacanță prin țară.
Aveți mașină de familie? Ați fost pe Transfăgărăşan? Dacă şi băieţii de la Top Gear au spus că a fost o experienţă pe cinste, cine suntem noi să spunem că nu este aşa? Ba chiar spunem că ar trebui să vă luaţi liber de la job pentru câteva zile dacă nu aţi văzut Transfăgărăşanul pentru că e… cum să o spunem mai frumos… un pic ruşinos dacă suntem români şi nu am văzut Transfăgărăşanul. Peisajele care leagă ca prin poveste Muntenia de Arad îţi taie respiraţia. 🙂
Atenţie însă, nu vă planificaţi vacanţa de la 1 noiembrie până la final de iunie pentru că traseul este închis circulaţiei rutiere. Dacă plecaţi acum e cât se poate de ok. Să nu uit: între Capra şi Lacul Bâlea este cel mai lung tunel din România: are aproape 900 de metri şi taie Muntele Paltinul.
În cazul în care în timp ce citiţi acest text sunteţi la job, aruncaţi o privire şi la camera video cu Bâlea Lac, să vedeţi ce rataţi stând în faţa computerului.
Citiți despre mai multe trasee din România care nu trebuie ratate pe theCityBreak.ro.
Sursă foto: trackraner/ Flickr.com.