Chiar dacă nu ne putem lăuda cu site-uri precum cele din străinătate prin intermediul cărora companiile își anunță segmentele unde copiii pot da o mână de ajutor, asta nu înseamnă că trebuie să punem punct aici.
În cazul în care cei mici vor să ajute sau vor să-și strângă singuri bănuții pentru o anumită jucărie se pot duce chiar ei la vecinii ce sunt bunici și îi pot întreba dacă au nevoie de ajutor. Cu ocazia aceasta voi știți clar unde sunt și pe cine ajută, deci nu aveți de ce să vă faceți griji cu privire la siguranța lor, ei vor fi utili și-și vor umple timpul liber și momentul în care îți cumperi lucrul mult dorit din banii tăi este… priceless!
Întrebați și la voi la job, eu țin minte că mă duceam destul de des la ai mei părinți la birou pe timp de vară și dădeam o mână de ajutor sau, din contră, mai stricam câte ceva. Dacă lucrați în corporații chiar există șanse să fie lansate programe prin care cei mici vor avea un summer job în interiorul companiei.
Și dacă nicio variantă nu funcționează, puteți să-i ajutați chiar voi pe copii: spuneți-le că dacă vă ajută vara aceasta la… curățenie generală în casă sau la adunat fructele de la țară de la bunici ori la altă treabă îi veți recompensa cum se cuvine la final.
Mai sunt și alte variante: limonadă rece pentru vecini, suc de soc pus la frigider sau jucării vechi pe care le puteți vinde prietenilor într-un târg de jucării organizat acasă.
Voi mai țineți minte care a fost primul vostru summer job când erați copii? Ce părere aveți despre mână de ajutor pe care o pot oferi cei mici pe timp de vară? Credeți că un summer job și responsabilitățile pe care le implică îi ajută pe copii? 🙂
Sursă foto: Poldavo (Alex)/ Flickr.com.