Tenis10
Tenis10 este un program conceput special pentru copiii cu vârste între 4 și 10 ani, care îi încurajează să descopere în tenis un sport ușor, distractiv și sănătos. Asta pentru că, de cele mai multeori, o primă întâlnire a copilului cu tenisul era dificilă. În cadrul programului, copiii vor avea parte de metodele specifice de antrenament, dar și de un sistem competițional.
Trebuie să precizăm că totul este adaptat vârstei celor mici. Adică să nu vă imaginați că se duce omulețul la tenis și se luptă cu o racheta mai mare ca el! Ei vor juca pe terenuri mai mici, cu rachete mai scurte, mingi mai ușoare, iar partidele din competiții au durată redusă (Wilson și Head produc kit-urile pentru joc – fileuri, rachete și mingi).
Competiția la care vor participa învățăceii care merg la Tenis10 se va numi BCR Tenis10. Turneele vor începe pe 2 mai, în Craiova și Mamaia, și se vor încheia în octombrie la Cluj-Napoca. În total vor avea loc 33 de turnee, dintre care 11 se vor desfășura în București.
Tenis10 are trei stagii de joc: Roșu, Portocaliu și Verde. Totul începe de la Roșu și se termină la Verde, iar pe măsură ce copilul avansează și trece prin toate culorile, dimensiunile echipamentului și ale terenului cresc până se ajunge la tenisul standard.
Proiectul Tenis10 se desfășoară cu sprijinul Federației Române de Tenis și al Academiei Sever Dron și este lansat de Tenis Partener.
UrbanKid.ro este partener media oficial Tenis10. Vom reveni cu mai multe amănunte.
Puteți vedea mai jos comunicatul de presă complet și calendarul competitional.
(click pe pictograma zoom issuu document din colțul dreapta-sus pentru a vedea documentele mărite, în fereastra separată)