workout
Studiile spun că activitatea de joacă a unui preşcolar tinde să fie cât mai sedentară.
Chiar şi la grădiniță, atunci când se joacă afară, copiii au început să nu fie activi, fapt demonstrat de studii recente.
În realitate, cercetătorii au descoperit că 89 % din activitatea de la grădiniţă a unui copil de la 3 până la 5 ani este, de fapt, foarte puțin dinamică și energică, aşa cum erau mai mult de jumătate din activitătile de afară.
De asemenea, din partea educatorilor nu veneau prea multe încurajări în scopul dinamizării activităţilor fizice ale copiilor. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Child Development, numărul din ianuarie/februarie.
Cercetările şi descoperirile care au urmat au fost demarate de evidenta creştere a numărului de copii care suferă de obezitate, începând cu vârste mici.
“Reducerea din ce în ce mai mult a activităţilor fizice încurajată de lipsa totală a promovării acestora de către adulţi a condus la necesitatea urgentă de implicare a profesorilor în susţinerea şi  iniţierea programelor de educaţie fizică.”, a declarat scriitorul William H. Brown, profesor la Universitatea California de Sud, care a continuat ideea într-o declaraţie de presă iniţiată de redactorul unui ziar “.
Citeste tot articolul aici : Preschooler playtime tends to be too sedentary, study says
Sursa foto: pugetsoundphotowalks / Flickr