Cursuri escalada
Trimite-l la cursul de escaladă și vei împușca doi iepuri dintr-o lovitură: el va fi fericit că ”mama nu se supără, pot să urc și canapeaua” și tu vei sta liniștită pentru că cineva îl va învăța cum să facă asta în deplină siguranță și îi va și supraveghea toate mișcările.
Cursurile acestea sunt ținute de cei de la Vertical Spirit și sunt pentru copiii cu vârste între 4 și 15 ani. Ca să-ți faci o idee de preț, o ședintă de inițiere, care durează două ore, costă 50 de lei cu tot echipamentul inclus, dar poți alege să-i faci un abonament (găsești toate variantele pe site).
Ședințele au loc de două ori pe săptămâna, luni și miercuri, de la ora 18.00 la 20.00 și ai de ales între două săli: una este la Universitate și a doua în Baicului. Pentru participare, copilul are nevoie de tricou, pantaloni sport, încălțăminte de schimb (preferabil ceva care să stea strâns pe picior), magneziu – pentru a crește aderența și a preîntâmpina transpirația palmelor (poate fi procurat de la sală).
Echipamentul special este pus la dispoziție de către Vertical Spirit, cu excepția espadrilelor de cățărare, care pot și închiriate sau achiziționate de la sală.
Și dacă alpinistul tău e chiar talentat, poate intra într-un program special de antrenament și o să ajungi să-i ții pumnii pe la competițiile de escaladă 🙂 . Îi poți aduce un perete pentru cățărare chiar acasă. Dacă ai spațiu, voință și bani, cei de la Vertical Spirit vor fi bucuroși să te ajute.
În oferta lor întră și petrecerile pentru copii. Momentan, acestea se organizează doar la sala de escaladă de la Universitate, în zilele de sâmbătă și duminică. Copiii au muzică, baloane, tort și, ce le place cel mai mult, cățărare. Părinții pot asista și ei la dezmățul celor mici. Un singur lucru e garantat, în cazul unei petreceri în sala de escaladă, copilul va pleca rupt de oboseală.