Dacă atunci când vorbim despre părinți mașinile sunt destul de bine echipate pentru a preveni rănile grave în cazul unui accident minor, atunci când bine vorba despre copii un scaun auto adaptat este obligatoriu. Mi-a atras atenția un studiu realizat de un spital pentru copii din Philadelphia care aduce în discuție un subiect delicat: siguranța auto în scaune speciale pentru copii a copiilor supraponderali.
Potrivit rezultatelor studiului Centrului de cercetare de prevenirea accidentelor a spitalului pentru copii din Philadelphia scaunele de copil sunt eficiente chiar şi în cazul copiilor care au o problemă cu greutatea. Singura condiție, ca de altfel în cazul tuturor copiilor, indiferent de greutate, este ca acestea să fie montate corect.
Studiu a fost realizat acum aproximativ un an și la el au luat parte aproximativ 1.000 de copii cu vârstele cuprinse între 1 şi 8 ani. Toți au fist implicaţi în trecut în evenimente rutiere, iar rezultatul este că nu nu există un risc de rănire pe un interval mare de greutate, dacă scaunul auto este adaptat și montat corespunzător. Când zic “adaptat” mă refer la alegerea lui în funcție de greutatea copilului.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Joe Fakih Gomez/ Flickr.com.