Un studiu realizat de Liberty Mutual Insurance Group and Students Against Destructive Decisions (SADD) arată că cele mai multe dintre obiceiurile părinților la volan vor fi “moștenite” de copii atunci când cei mici vor ajunge șoferi. Și asta nu se referă (evident) doar la lucrurile bune, precum atenția sau condusul preventiv, ci mai ales la obiceiurile precum vorbitul la telefon sau trimiterea de mesaje text în timp ce adulții conduc.
Potrivit cercetării, doar 21% dintre adolescenți le spun părinților că ceea ce fac nu este bine atunci când merg cu viteză sau când nu sunt atenți doar la drum. Cu toate acestea, același studiu mai arată că 70% dintre părinți țin cont de părerea copiilor și încetinesc sau renunță la telefonul mobil atunci când adolescenții le atrag atenția cu privire la aceste lucruri.
studiu parinti la volan
Cel mai bun profesor pentru lecțiile de condus este un părinte care conduce responsabil. Așa că, fie că sunteți părinți, bunici sau adolescenți care au permisul de puțin timp, gândiți-vă că ceea ce faceți va afecta multe generații de acum încolo. Conduceți prudent, respectând limita de viteză și semnele de circulație, purtați mereu centura de siguranță, dați dovadă de înțelegere în trafic și atunci când aveți copii în mașină aveți grijă ca mereu aceștia să stea pe un scaun auto adaptat vârstei și greutății lor.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Timo Newton-Syms/ Flickr.com.