Concluzia dură la care a ajuns doctorul Douglas Noble, din cadrul British Medical Association este că fumatul în maşină este mai toxic pentru organism decât inhalarea gazelor de eşapament.
Sună extrem de dur, dar este purul adevăr, pentru că în mașină concentraţia particulelor toxice din aer este de 27 de ori mai mare decât în casa unui fumător şi de 20 de ori mai mare ca în spaţii publice închise, cum sunt barurile.
Pe baza acestui lucru și a faptului că șoferii nu pot fi la fel de atenți atunci când fumează multe state se gândesc să interzică fumatul la volan. Pe lângă sănătatea populației riscul producerii accidentelor ar fi mult mai mic.
Fumătorii spun că li se interzice un drept, dar studiile contraatacă: tutunul ucide an de an peste 6 milioane de oameni, dintre care 600 de mii sunt nefumători, o treime fiind reprezentată de copii – potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Voi fumați când sunteți la volan? Dar în mașină?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: joka2000/ Flickr.com.