Nu mă refer la adulți, ci la copii, pentru că ei nu înțeleg cum funcționează o centură de siguranță și nici că o simplă joacă poate provoca răni grave.
De aceea este bine de știut un set de reguli privind centura de siguranță atunci când avem copii:

  • Cele mai multe dintre centurile de siguranță au acel sistem prin care se “retrag” singure, de aceea este foarte important ca cei mici să nu ajungă la ele. Cei mici se pot prinde de ele, în încercarea de a se juca, și se pot răni, sufoca, de aceea dacă se poate bloca ar fi indicat să faceți asta.
  • Explică-le celor mici că centura nu este o jucărie, chiar dacă unele au capătul colorat deci atrage atenția copiilor, dacă le veți spune asta destul de des vor ajunge să înțeleagă faptul că joaca lor cu aceasta nu este o simplă joacă.
  • Ascundeți centurile aferente banchetei din spate dacă nu le folosiți pentru montarea scaunului auto. Se pot ascunde sub banchetă sau sub scaun, așa cei mici nu vor avea acces la ele.
  • Nu în ultimul rând e indicat să aveți mereu la voi o foarfecă. În cazul unui accident este greu să căutați capătul centurii pentru a trage de el, iar timpul este prețios, așa că tăiarea imediată a centurii de siguranță poate face diferența dintre o sperietură și un incident cu grave consecințe.

Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Evi Christodoulou/ Flickr.com.