Potrivit Organizaţiei GEM Motoring Assist, 60% dintre copii preferă ca la volan să se afle mamele și nu tăticii lor. Studiul este mai vechi și este făcut pe un eşantion de 1.279 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani.
Vă surprinde, nu? Mai ales că toată lumea spune că bărbații conduc mult mai bine decât femeile. Iată că cei mici nu sunt deloc de acord cu acest lucru.
Motivul? Tăticii se supără mai repede, sunt mai agresivi și preferă viteza, iar cei mici se simt mai confortabil cu mămica lângă ei care este mai calmă și nu apasă pedala de accelerație.
Tot din rezultatele sondajului aflăm că 80% dintre copii cred că tații merg prea repede și 35% dintre cei mici spun că le este chiar teamă uneori, mai ales când tăticii se enervează pe alți șoferi.
De cealaltă parte, copiii (70% dintre ei) sunt fericiți atunci când mamele le cântă sau le vorbesc când conduc, pentru că îi fac să se simtă în siguranță.
Concluzia? Chiar dacă sunt mici, copiii știu ce faceți la volan, așadar ar fi minunat să se simtă în siguranță.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: mahalie/ Flickr.com.