În ultima perioadă au fost organizate mai multe campanii de informare cu privire la riscurile la care se supun și îi supun cei din mașină șoferii care scriu mesaje atunci când conduc. Aceste campanii sunt de cele mai multe ori îndreptate către adolescenți, dar cel mai recent studiu în acest sens arată că nu tinerii sunt cei care scriu cele mai multe mesaje atunci când conduc, ci adulții.
Studiu este realizat de către AT&C în Statele Unite ale Americii și la el au participat 1.011 oameni. Rezultatele arată că cei care au devenit de curând șoferi conștientizează riscurile mai bine decât cei care au de ceva timp carnetul.
Potrivit cercetării aproximativ jumătate dintre adulți spun că scriu mesaje când sunt la volan, iar 43% dintre adolescenți recunosc acest lucru. Mai grav este că 98% dintre cei care fac acest lucru sunt conștienți de pericolele la care se expun, dar nu renunță la obiceiul acesta.
Center for Disease Control din SUA spune că, în medie, 9 oameni își pierd viața zilnic în accidente de mașină din cauza mesajelor de volan.
Alte statistici în clipul de mai jos:

Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: IntelFreePress/ Flickr.com.