Tema – Compunere narativă despre o zi obșnuită la școală.

Sursa foto: http://bit.ly/kSr2XN

Pui de compunere 1 – Pentru a putea scrie despre această temă, mai întâi ar treebui să răspundem la întrebarea: Ce înseamnă o zi obișnuită și pentru cine?

De exemplu, ne putem imagina că și furnicile se duc la școală, dar școala lor nu presupune materii precum matematica, chimie sau fizică, ci ele învață cum să se descurce pentru a aduna cât mai multă mâncare,

cum să-și facă cât mai repede un mușuroi. Imaginați-vă cum preda o profesoară furnică o astfel de lecție.

Pui de compunere 2 – Cine credeți voi că ar avea nevoie musai de câteva cursuri? Cum nu știți?! Copiii răutăcioși! ce ar putea învăța ei într-o zi de școală de aducere pe drumul cel bun? Imaginați-vă cam care ar fi materiile: Cum să fii politicos, Cum să vorbești cu ceilalți copii etc.

Pui de compunere 3 – Pentru aceia mai cuminței dintre voi carte vreți să faceți o compunere serioasă, despre școala voastră, încercați să vă gândiți la o întâmplare când toți colegii s-au unit pentru a face ceva. Cineva a spart un geam și nimeni nu a fost pârât, -ați făcut o surpriză unui profesor sau poate chiar ați făcut o surpriză unuia dintre colegi. Orice poveste prin care să demonstrați că un colectiv poate să facă un lucru frumos dacă toți se unesc. La finalul compunerii, puteți să concluzionați că așa ar trebui să fie orice zi de școală, pentru că școala ne învață pe toți în primul rând să avem colegi și prietenii și apoi materii.

Pui de compunere 4 – Cum ar arăta o școală unde profesorii sunt copii și elevii sunt adulții? Ce ar învăța aceștia? 🙂

Spor la scris și vacanță frumoasă! Pui de compuneri nu intră deocamdată în vacanță, așa că încercăm să recuperăm din temele trimise de voi pe parcursul anului școlar!