Tema: o compunere despre ultima zi de scoala.

Pentru a te inspira citeste si puii de compuneri despre prima zi de scoala si la revedere clasa a VIII-a. Sunt usor de adaptat la tema ta.

Pui de compunere 1 – povestire
Poti descrie pur si simplu ce s-a intamplat in ultima zi de scoala, de cand te-ai trezit de dimineata, pana seara cand te-ai culcat, in cele mai mici detalii – ce-ai facut, cum te-ai imbracat, ce-ai mancat, cu cine ai vorbit, despre ce, cat timp, pe unde ai mers, ce ai facut la scoala, ce ai facut dupa scoala si tot asa.

Descrie cum te-ai simtit (vesel ca incepe vacanta, trist ca o sa-ti vezi colegii mai rar, emotionat pentru ca te asteapta examene importante), ce crezi ca ti-a adus bun ultimul an scolar (experiente, cunoastere, informatii, activitati). A fost ultima zi de scoala asa cum te asteptai sau plina de surprize?

Pui de compunere 2 – ce-ar fi daca…
Imagineaza-ti ca se descopera un ceai care, baut o data pe saptamana/ luna/ an, da oamenilor toate cunostintele de care au nevoie. Scolile devin astfel inutile si se inchid. Oamenii care beau ceaiul respectiv nu mai au nimic de invatat pentru ca stiu tot.

Cu ajutorul primului pui de compunere, descrie ultima zi de scoala de pe pamant. Este de asteptat, bineinteles, sa fie o zi speciala pe tot globul, pentru ca fiecare scoala organizeaza ceva special. Imagineaza-ti cum se serbeaza la tine la scoala, ce parere au despre asta ceilalti colegi, profesorii, portarul scolii. Tu cum te-ai simti daca ai sti ca nu o sa mai mergi niciodata la scoala? Ce ai face in timpul pe care il petreceai pana acum la scoala? Ce crezi ca o sa-ti lipseasca? Ce ti-ai dat seama ca ti-a oferit scoala in afara de cunoastere? Cum este despartirea de colegi?

Orice pui de compunere alegi, poti descrie ultima zi de scoala ca si cum este povestita de:
– un profesor care urmeaza sa iasa la pensie. Este trist pentru ca-i va fi dor de copii sau vesel ca pleaca intr-o croaziera?
– administratorul blocului de langa scoala care rasufla usurat ca nu va mai fi galagie dar isi da seama ca se va plictisi fara copiii care il inveseleau in fiecare zi.
– banca in care ai stat in toti acesti ani. Ce va spuneti la despartire?
– unul dintre cainii comunitari aciuati pe langa scoala.
– cosul de baschet de pe terenul de sport.
– scoala (personifici cladirea).
– femeia care facea curat pe holurile scolii.
– ministrul invatamantului.

Spor la scris!