Tema: o poveste despre matematică.

Sursa foto: http://bit.ly/iOzBKW

Pui de compunere 1 – Matematica s-a supărat, din cauza faptului că toată lumea o consideră ca fiind cea mai grea materie și a decis să devină din ce în ce mai grea. Așadar, a început să inventeze tot felul de probleme (care

apar automat și în manualele de matematică și în culegerile specializate) și care nu mai pot fi rezolvate de nimeni, nici măcar de profesori.

Pui de compuneri 2 – An de an se face un congres al tuturor materiilor de la școală. Matematica este cea care se ocupă de organizarea evenimentului, pentru că se pricepe tare bine la cifre și știe mereu ce se petrece, dar de data aceasta a avut astenie de vară și a dat-o în bară. Scaunele nu erau suficiente, pixurile nu sunt destul de multe și tot așa. Cum se descurcă Matematica să rezolve situația?

Pui de compuneri 3 – Andrei este un elev care nu poate să rezolve sub niciun chip problemele la matematică. Deși a încercat mereu să înțeleagă materia, nu reușește și pace. În ziua în care a primit o notă mică la teza la matematică s-a întâlnit în drum spre casă cu Zâna Matematică. Oare ce au vorbit cei doi? I-a explicat zâna secretul matematicii?

Pui de compuneri 4 – Imaginați-vă că Matematica este o întreagă planetă! Numerele au viață și se comportă fix ca oamenii, casele sunt de fapt triunghiuri. pătrate sau alte forme geometrice, pratic tot ce există trebuie să fie în strânsă legătură cu materia.

Pui de compunere 5 – Dacă manualul de matematică ar putea vorbi ce povești ți-ar spune? Despre elevi care au adormit pe carte, despre băieți care se jucau și rupeau foi din manual, despre fete care plângeau când luau note mici…