Tema – o compunere despre o farsă la școală.

farsa la scoala

Sursa foto: http://bit.ly/dTNCkI

Pui de compunere 1 – Decideți să vă ascundeți de profesorul care vine la oră, așa că fugiți cu toții în curtea școlii. Când el pleacă din clasă veniți și voi înapoi și tot așa până când se termină ora. Finalul? Profesorul vă ține peste program ca să predea materia.
Pui de compunere 2 – I-ați făcut o farsă unui profesor care dorește acum să vă lătească fix cu aceeași monedă. Așadar, într-o zi în care știți clar că nu veți primi nicio lucrare vă treziți cu toții cu lucrare de control pe cap. Speriați că lucrarea este din toată materia și cerințele sunt foarte mari încercați să faceți cât mai bine la lucrare, mai ales că profesorul vă spune că nota este jumătate din media finală.
După câteva zile aflați că totul a fost o farsă.
La următoarea idee încerc să o ajut și pe Andreea care spune că are nevoie de câteva idei pentru o compunere despre un copil năzdrăvan precum în poveștile lui Ion Creangă sau ale lui Caragiale.
Pui de compunere 3 – Năzdrăvan
Imaginați-vă că aveți în clasă un copil care face totul pe dos. Când i se spune să învețe nu învață, când i se spune să nu citească o anumită lecție el tocmai p-aia o citește, nu are niciodată cărțile la el, fuge de la ore, ba stă peste program, nu este respectuos cu profesorii, dar vorbește extrem de frumos cu toți colegii, face tot felul de farse tuturor.
Cum încercați voi să îi spuneți că trebuie să se schimbe dacă vrea să continue școala? Poate vă adunați cu toții și îi spuneți toți asta cu ajutorul a diverse argumente?
După toate sfaturile voastre, el vă povestește că nu are niciun prieten, excepție făcând un băiat care îl sfătuiește să facă toate aceste lucruri. Decideți astfel să fiți prietenii lui…
Pui de compunere 4 – Glasul caietelor
Un coleg aruncă toate cărțile și caietele pe geamul din clasa voastră. De aceea toți colegii voștri trebuie să fie atenți mereu ca nu care cumva Alex – băiatul năzdrăvan – să prindă unul dintre caietele voastre.
De multe ori s-a întâmplat să luați note mici, din cauza faptului că Alex a ascuns sau a aruncat unul dintre caietele voaste. Deși ați încercat să vorbiți cu el și să-i spuneți că nu este frumos ceea ce face, el continuă să facă asta până când:
– s-a întâlnit cu Zâna Pădurilor care i-a povestit că pentru fiecare caiet este tăiat un copac și el dacă aruncă un caiet aruncă practic un copac la coșul de gunoi
– un caiet a început să vorbească și să-l roage frumos să nu mai facă asta
– caietele lui au dispărut, ele au plecat la altcineva, de frică să nu fie și ele aruncate
– tot ce a scris el pe caiete a dispărut – răzbunarea caietelor aruncate
Care vă place mai mult?