Via request pe mail.

Când vi se cere o temă ca “o lume de vis“, vă puteţi ajuta de sfaturile pentru compuneri despre ceva “preferat”, sau “ideal”, sau “iubit”, cum sunt cele de AICI.

Cât despre “lumea de vis”, descrieţi-o din punct de vedere al geografiei, al construcţiilor, al oamenilor, al activităţilor (muncă şi joacă), al relaţiilor cu alte lumi dacă este cazul… O puteţi lua în cel puţin trei direcţii:

Pui de compunere 1 – din trecut
Construiţi o lume de vis pornind de la o lume “apusă” care v-a plăcut sau v-a atras. Câteva exemple ar putea fi:
– Egiptul Antic
– Grecia Antică
– lumea Romană
– Civilizaţia Aztecă
– Atlantida 🙂

Identificaţi ce anume din această lume vă place sau vă atrage, schimbaţi lucrurile care vă plac mai puţin (de exemplu faptul ca grecii sau romanii aveau sclavi, pe care îi puteţi înlocui cu nişte roboţei…) şi punând cele două cap la cap, aveţi o lume de vis!

Pui de compunere 2 – din viitor
Puteţi inventa o lume de la zero, mai fantasy (personaje de basm, reguli sociale care nu există, plante fantastice în care se poate locui pentru a nu mai polua planeta…) sau mai science-fiction (ultra tehnologizată, cu câte un roboţel pentru orice, cu călătorii interstelare şi mai ştiu eu ce).

Pui de compunere 3 – lumea noastră de azi
Aici e o provocare… puteţi explica de ce lumea în care trăim vi se pare de vis şi nu vă puteţi imagina cum ar putea fi altfel. Pentru asta, puteţi vorbi despre ceea ce vă place vouă cel mai mult şi mai mult la lumea în care trăiţi, ce vă surprinde, ce vă atrage, ce v-aţi dori să exploraţi şi cum vă simţiţi în faţa tuturor acestor lucruri – copleşit, minunat, important, surprins, bucuros… etc.

Spor la scris!