Nici cererea de pui pe tema “noapte de decembrie” nu mai ştiu de unde a venit…

Pui de compunere

Într-o lume paralelă unde zilele şi nopţile nu sunt ordonate aşa cum ştim noi, mai demult, o noapte de decembrie s-a întâlnit cu o dimineaţă de ianuarie. Au început să discute despre vreme şi anotimpuri (nopţile de iarnă privesc de sus nopţile de vară care sunt mai scurte, iar zilele de iarnă au un complex de inferioritate faţă de zilele de vară, astfel încât bârfele sunt inevitabile…). Se înţelegeau bine, aşa că au hotărât să meargă într-o cafenea să povestească mai pe îndelete.

La un moment dat, dimineaţa de ianuarie i-a mărturisit nopţii de decembrie că o invidiază, pentru că în fiecare noapte de decembrie lumea sărbătoreşte, se plimbă, se distrează, în timp ce în dimineţile de ianuarie oamenii sunt toţi în case, sau sunt supăraţi că se întorc la treabă etc.

Atunci, noaptea de decembrie i-a propus dimineţii de ianuarie să o urmeze şi la propriu şi la figurat. S-au dus împreună la stăpânul timpului care a fost de acord să le unească în calendarul oamenilor şi să declare uniunea lor mare sărbătoare. Astfel, simpla noapte de decembrie şi simpla dimineaţă de ianuarie au devenit Noaptea şi Dimineaţa de Revelion 🙂

Spor la scris!