Tema – compunere cu titlul “Minciuna are picioare scurte”

Sursa foto: http://bit.ly/dQDK9c

Pui de compunere 1 – Imaginează-ți că ai făcut cunoștință cu o fată pe care o cheamă Minciuna și care minte tot timpul. Pentru a-ți da seama ce vrea să spună exact, trebuie să inversezi cuvintele ei, pentru a vedea ce este adevărat și ce nu.
Cum arată mai exact Minciuna? Asta pe lângă faptul că are picioarele scurte? Are prieteni? Unde învață? Ce îi place să facă?
Pui de compunere 2 – Ai o colegă de școală ce minte tot timpul (ba că și-a uitat temele acasă, ba că a fost bolnav cățelul și din această cauză nu a avut timp să învețe) și mereu minciunile ei sunt scoase la suprafață de cineva. Nu se învață niciodată că proverbul “Minciuna are picioare scurte” este cât se poate de adevărat în viața de zi cu zi și că indiferent ce o să mintă, adevărul iese la iveală. Povestește cum ai încercat să o convingi tu să nu mai mintă.
Pui de compunere 3 – Cine a inventat minciuna? Un băiat, fiul unui rege care deținea jumătate din întreaga lume, care a pierdut o jucărie moștenire de familie. Cum tatăl lui, regele, era foarte rău și cum știa clar că o să fie pedepsit, băiețelul l-a mințit și nu i-a spus niciodată adevărul până când, într-o zi, mama lui și-a dat seama ce se petrece.
Cum a reacționat tatăl băiatului?
Au mai găsit ei jucăria?